CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, SÖZCÜ’ye yönelik operasyon kapsamında 26 Mayıs’ta tutuklanan ve 88 gündür Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde olan arkadaşımız Mediha Olgun’u ziyaret etti.

05gurseltekin20cmGökmen Ulu ve Mediha Olgun’un tutukluğunun siyasi olduğunu, hiçbir hukuki tarafı bulunmadığını vurgulayan Tekin, “Her şeye rağmen önce bir hukuk vicdanı ihtimali olduğu umudunu taşıyorum. En azından aile kavramına ciddiyetle önem veren bütün yöneticilere, hukuk adamlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Önümüzde bayram var. Suçsuz, günahsız yatan insanları bırakın evinde kurbanını kessin çocuklarıyla buluşsun” dedi.

“HAPİSTE KİTAP YAZIYOR”

Mediha’nın her şeyden önce bir anne olduğunu dile getiren Tekin, “Yetişkin bir çocuğu var. Çocuğunun eğitimiyle ilgilenmesi gerekirken kendisini hiç ilgisi olmayan bir sürecin içinde buldu” diye konuştu. Mediha’nın içeride kitap yazdığını dile getiren Tekin şöyle devam etti: “Herhalde tutsakların en büyük avantajından biri hepsinin çıkınca kitap sahibi olması. 12 Eylül döneminde de geçmiş süreçlerde de çok sayıda insan maalesef hak etmediği halde cezaevlerinde kaldı. Hepsinin birer kitabı oldu. Bunlardan biri de Eşber Yağmurdereli. 18 yıl yattı. 2 gözü görmüyor ama banka soymakla suçlandı. Mediha’ya da Eşber abiyi anlattım. Eşber abinin banka soyması ne kadar gerçekçi ise Mediha ve Gökmen’in o terör örgütüyle ilişkisi de o kadardır.” Tekin, Mediha’nın yazdığı mektubu da paylaştı. Mediha o mektupta şu satırları kaleme aldı:

“BU YANLIŞTAN DÖNÜLECEK”

“Hiç görmediğim bir haber yüzünden daha ne kadar cezaevinde kalacağım hiç bilmiyorum. Bir an önce adaletin tecelli etmesini bekliyorum. Adalete inanıyorum. Mutlaka bu yanlıştan dönülecektir. Bayramı evimde oğlumla birlikte geçirmek istiyorum. Güzel ülkemde bir an önce her şeyin normalleşmesini istiyorum. Her gün yeni bir umutla uyanıyorum. Bir gün mutlaka o haber gelecek. Kim bilir belki de o gün bugündür.”

2