10 DAKİKA HEDEFİNİ TAKİP ETTİ


Genç kadın iki haftalığına Londra'dan İstanbul'a gelmiş. Beşiktaş çarşısındaki bir mağazada alış veriş yaparken hırsızların hedefi oluyor. Mağaza içindeki 40 yaş üzerinde bir kadın tanınmamak için başını kapatmış, gözünde ise güneş gözlükleri var. Aynı yaşlardaki başka bir kadın ise gözcülük yapıyor. Uzun süre genç kadını kollayan hırsız, uygun aynı bulduğunda genç kadının sırt çantasındaki cüzdanı çalıyor.

“BAŞKALARININ BAŞINA GELMESİN”


Ben mağdur oldum, başkalarının başına gelmesin” diyen genç kadın görüntülerin haber yapılmasını istedi. Hırsızların iki kadın olduğunu belirten mağdur “cüzdanımda döviz, kredi kartları ve bir miktar altın” vardı diyor. Beşiktaş emniyet müdürlüğü ise şikayet üzerine iki hırsızın peşine düştü.

YOK BÖYLE RAHATLIK!


İkinci görüntü ise Küçükçekmece Kanarya'dan geldi. Bir esnaf “pes artık” diyerek gönderdiği güvenlik kamerası görüntüsündeki hırsızın yakalanmasını istiyor. Dükkan önünde sergilenen kıyafetleri inceleyen hırsızın rahatlığı ise kelimelerle anlatılır gibi değil.

BEDENİNE GÖRE HIRSIZLIK


Dükkanın önündeki tezgaha gelen hırsız önce kendine pantolon bakıyor. Sepetten aldığı pantolonu yerine bırakan adam daha sonra yükseğe asılmış bir kazağı gözüne kestiriyor. Yanından geçen onlarca kişiye aldırış bile etmeyen adam kazağı üzerinde ölçüyor ve kendine uygun olduğuna karar verince poşete koyup kayıplara karışıyor.