Üniveriste öğrencilerinin eğitim geleceklerini şekillendirecek büyük gün geldi. Bugün ÖSYM tarafından açıklanacak olan LYS tercih sonuçları öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. Habertürk'ün haberine  göre bugün LYS tercih sonuçları saat 17:00'dan sonra açıklanacak.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

  • Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi,

  • Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge,

  • Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

  • İkametgâhı ile ilgili beyanı,

  • Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge

  • 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.),

  • Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.

  • Ösym tercih sonuçları


universite_tercih sonuc

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs ve yurt başvuruları ilerleyen günlerde başlayacak. KYK başvurularının ne zaman başlayacağına dair net bir tarih belirlenmedi ancak tarih belli olduğunda KYK’nın resmi sitesi olan www.kyk.gov.tr’de yayınlanacak.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öncelik Belgeleri

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)
• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)
• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)
• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

Öğrencilerin; yukarıdaki söz konusu belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde Kurumun “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA ” adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Belgeleri ile beyanları arasında farklılık bulunan öğrencilerin burs/ kredi tahsis işlemleri vermiş oldukları belgeleri esas alınarak yapılacaktır. Tahsis yapılamayan öğrencilere ayrıca bilgi verilmeyecektir.

[old_news_related_template title="30 bine yakın yardımcı doçentin akıbeti ne olacak?" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcı doçentlikle ilgili açıklamalarını değerlendiren MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkut, yardımcı doçentliğin dünyanın her tarafında uygulanan bir sistem olduğunu belirterek, “Türkiye'nin esas sorunu öğretim üyesi eksikliğidir” derken, ÖGESEN Başkanı Dr. Özkoçak ise “Cumhurbaşkanı'nın verdiği talimat üzerine yardımcı doçentlik kalkacak. 30 bine yakın yardımcı doçentin geleceği de araştırma görevlilerinin akıbeti aynı olmamalı” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/ogretimuyesi_suhtter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/30-bine-yakin-yardimci-docentin-akibeti-ne-olacak-1948906/"]

GEÇTİĞİMİZ SENE BURS VEREN DİĞER KURUMLAR

TEV
2016 Aylık Burs Ödemeleri
Yüksek Lisans Burs Ücreti: Aylık 750 TL
Doktora Burs Ücreti: Aylık 1100 TL
http://www.tev.org.tr/burslarimiz/detay/Yurt-Ici-Burslarimiz/43/39/0

TÜBİTAK
Aylık Burs Ödemeleri
Yüksek Lisans Bursu: Aylık 400-1000 TL
Doktora Burs Ücreti: Aylık 500-1800 TL
http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisansustu/egitim-burs-programlari/icerik-2211-yurt-ici-lisansustu-burs-programi

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı 2016-2017
http://www.ab.gov.tr/index.php?p=46814/

MEB YÜKSEK LİSANS BURSU
http://abdigm.meb.gov.tr/www/burslar/kategori/9

İTO YÜKSEK LİSANS BURSU
http://www.ito.org.tr/wps/portal/egitim?initView=true

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)
www.cydd.org.tr

Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV)
www.cev.org.tr

Vehbi Koç Vakfı (VKV)
www.vkv.org.tr

Tekfen Vakfı
www.tekfenburs.org

 

[old_news_related_template title="KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Hangi kurumlar burs veriyor?" desc="Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversiteli öğrencilere verilecek olan burs ve öğrenim kredisi için başvurular ne zaman başlayacak? Üniversite hayatına başlayacak olan ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler hangi kurumlara burs başvurusu yapabilecek? İşte KYK burs başvuruları, yurt başvuruları ve tarihler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/09/kyk-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/kyk-burs-ve-yurt-basvurulari-ne-zaman-baslayacak-hangi-kurumlar-burs-veriyor-1963562/"]