LYS sonuçlarının ardından kendi puan ve sıralamalarına uygun üniversiteleri tercih listesine yazan ve 26 Temmuz tarihine kadar bu listeleri ÖSYM’ye bildiren öğrenciler şimdi tercih sonuçlarını büyük heyecanla bekliyor. ÖSYM tarafından yapılmış resmi bir saat açıklaması yok.  Ancak bu sabah gelen bilgiler saat 17 beklentisi yarattı. Öğrenciler ÖSYM'nin sonuç sayfasında hazır bekliyor.

Üniversite tercihleri hakkında tüm detaylar haberimizde.

LYS TERCİH SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?


Yüzbinlerce üniversite adayının hayatını etkileyecek LYS tercih sonuçlarına saatler kaldı. Öğrenciler bütün yaşamlarını etkileyecek tercihler yaparak mesleklerini seçiyor. 2017 YGS ile başlayan süreç LYS ile devam etmişti. LYS sonuçlarının ardından öğrenciler geleceklerini şekillendirecek olan tercih işlemlerini tamamlayarak, eğitim almak istedikleri üniversiteleri sıraladılar. İstedikleri üniversteye yerleşip yerleşemediklerini görmelerine saatler kaldı. Üniversite adayları telefonların ve bilgisayarların başında ÖSYM’den yerleştirme sonucu açıklması bekliyor. 2017 LYS tercih sonuçlarını, ÖSYM twitter üzerinden yaptığı açıklama ile 8 Ağustos’ta açıklayacağını duyurdu. Sabah saatlerinde Habertürk’ten bir iddia geldi. Bu iddiaya göre sonuçlar 17:00’da açıklanacak

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Önceki sınavlarda olduğu gibi LYS yerleştirme sonuçları da ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. LYS tercih sonuçları açıklandığı zaman ilgili linke tıklayarak açılan sayfadan T.C. kimlik numarası/YU numarası ve şifre girilerek kontrol edilebilecek. 2017 LYS tercih sonuçları, internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. ÖSYS Merkezi Genel Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

lys sonuçları

TWİTTER PAYLAŞIMLARI DEVAM EDİYOR