Özel okul teşvik sonuçları için sabah saatlerinden beri hummalı bir araştırma devam ediyor. Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren özel okul teşvik sonuçları için MEB'in yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Peki Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bugün konuyla ilgili bir açıklama yapacak mı?

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre özel okul teşvik sonuçları bugün açıklanacak. Binlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği özel okul teşvik sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ise henüz tam olarak bilinmiyor. Edinilen bilgiye göre tercih yapmak isteyen öğrenciler, MEB'in yayımladığı kontenjan bilgilerinden yararlanabilecek.

MEB KONTENJAN BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

TEŞVİK SONUÇLARI – TIKLA SORGULA

İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütlerle diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanacak kılavuzda belirtilecek.

SONRAKİ ADIM TERCİHLER

Eğitim öğretim desteğine hak kazanan öğrenciler, özel okul tercihlerini 7-14 Eylül'de yapacak. Yerleştirme sonuçları 15 Eylül'de ilan edilecek. Öğrencilerin, yerleştiği özel okula nakil ve kesin kayıt işlemlerini 15-22 Eylül tarihleri arasında tamamlaması gerekiyor. Boş kalan kontenjanlar için ise aynı tercihler üzerinden 25 Eylül'de ek yerleştirme işlemi yapılacak ve ek yerleştirme kayıt işlemleri 25-29 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİK TUTARLARI NE KADAR?


Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 3 bin 60 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 680 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin 280 lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin 280 lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 680 lira destek verilecek. 75 bin öğrenci, bu yıl ilk kez eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.

Yeni eğitim öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere 340 bin öğrenciye destek verilecek.