TBMM'de Enerji Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldüğü sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında 'cemaat okulunda okudum' tartışması yaşandı.

 

BERAT ALBAYRAK: Evet, cemaatin okulunda okudum" 
Özgür Özer, Berat Albayrak'a “Biz devletin, parasız yatılı imkanlarıyla okurken cemaat okullarında burslu okuyan adam, tenekeyi parlatsan da çeyrek altın etmeyeceğini gösterdi” sözlerini yöneltince Bakan Albayrak, cemaat okulunda okuduğunu kabul ederek "Cemaatin okulunda burslu… Evet, cemaatin okulunda ama burslu okumadım. 35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüz binlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim. Ama öyle bir anne baba yetiştirdi ki beni, hiçbir zaman ama hiçbir zaman aklımı bir beşere kiraya vermedim. Elhamdülillah, öyle vermedim ki, beni o dediğiniz güruh iyi bilir kimin oğlu olduğumu, nasıl bir hayat yaşadığımı. Hiçbir zaman inandığımdan geri durmadım. Bu ülkede o okullarda okumuş FETÖ'cü olmayan yüz binlerce gencimiz var, aklını kiraya vermemiş insanlarımız var." dedi.

[old_news_related_template title="Bakan Albayrak'ın yanıt veremediği elektrik kayıp-kaçak tahsilatı sorusu" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın elektrikte kayıp-kaçak tahsilatıyla ilgili soru önergesindeki kritik sorular yanıtsız bırakıldı. Budak, “Elektrikte kayıp kaçak tahsilatı ile ilgili hiçbir soruya yanıt verilmiyor. Kayıp-kaçak tahsilatları devlet sırrı mı ki, halktan gizleniyor. Milletin cebinden alınan her kuruşun hesabı verilmeli” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/321qp21qp23pq.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bakan-albayrakin-yanit-veremedigi-elektrik-kayip-kacak-tahsilati-sorusu-2079570/"]

Özgür Özel, Berat Albayrak'ın bu sözlerine ise "Sayın Bakan bir cemaatin okulunda okumuştur. Eğer şu an bakan olmasaydı, şu anda o geceyi birlikte geçirdiği ve ülkenin en kudretlisi olarak gördüğü kişinin yanında ve damadı olmasaydı, yüz binlerce o okulda okumuş ve tek suçu o okulda okumak görülen kişi gibi memuriyetten ihraç edilmiş, hapishaneye atılmış olacaktı" yanıtını verdi.

Özgür Özel yaşanan tartışmayı sosyal medya hesabında 'Damat Berat Paşa dün gece Meclis'te tüm kibri ve özgüveni ile attı tuttu. Cevabını aldı!' diyerek paylaştı.

İşte o paylaşım: