İslam alemi Ramazan'ı yaşıyor ve Ramazan Bayramı'na hazırlanıyor. Ramazan Bayramı'nda akraba ziyareti ya da tatil için seyahat edecek birçok vatandaş Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olduğunu ve Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlyacağını araştırıyor. Ramazan Bayramı bu sene tatilcilileri üzecek bir güne denk geliyor. İlk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelen Ramazan Bayramı, tatil gününde başladığı için toplamda sadece 2 günlük bir hafta içi tatili kazandırıyor. Ramazan Bayramı başlamadan önce İslam alemi bir önemli gün daha yaşayacak. Kadir Gecesi, Ramazan Bayramı'ndan birkaç gün önce idrak edilecek. Kadir gecesi ne zaman?

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

İslam alemi tarafından bin aydan daha bereketli olan Kadir gecesi, bu yıl 21 Haziran 2017 Çarşamba gününe denk geliyor. İnanışa göre kadir gecesinde kılınan namaz bir ömre bedel sayılıyor ve bu gece edilen hiçbir dua geri çevrilmiyor. Kuranı Kerim’in bu ayda indirilmesinden dolayı kadir gecesi islam aleminin en değerli günü sayılıyor.

TURİZİMCİLER 9 GÜN TATİL İSTİYOR

Marmaris'teki turizmci ve esnaf, 24-27 Haziran tarihleri arasındaki 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması için iktidara çağrıda bulundu. Çağrıda; bayram tatilin 3 gün uzatılarak hafta sonu ile birlikte 9 güne çıkarılmasının turizmde biraz olsun hareketlilik getirebileceği belirtildi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, şöyle dedi:
“Eğer hükümet tatili bir hafta uzatırsa iç pazar ve turizm sektöründe olumlu dönüş olacaktır. Bir an önce hükümet tatilin uzatılması yönünde karar almasını istiyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi vatandaşlarımız sıkıntı yaşamamaları için ön rezervasyonların yaptırmaları gerek. Hükümetle, tatilin uzatılması için görüşmelerimiz devam etmektedir. İktidarın Muğla temsilcileri ile bayram tatilinin uzatılması çağrımız paylaşarak Ankara'ya iletilmesi için girişimlerde bulunduk.”
AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, esnaf ve turizmcilerden gelen bayram tatilinin uzatılmasıyla ilgili talepleri partilerinin genel merkezine ileteceklerini söyledi.