İslam alemi Ramazan Ayı'nı idrak ediyor. Ramazan'ın ortalarını geçmiş bulunmaktayız ve Ramazan Bayramı ne zaman sorusu, hem tatilciler hem de bayramda sevdiklerini ziyaret edecekler tarafından merak ediliyor. Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı hnagi gün başlayacak ve hangi gün sonlanacak? İşte merakla beklenen Ramazan Bayramı soruları ve detaylar.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı ne zaman başlyacak sorusu gün içinde sıklıkla cevap aranan sorulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak ve Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil olacak diye soranlar için cevaplar şu şekilde; 25 Haziran Pazar günü bayram başlayacak ve 27 Haziran Salı günü bayram üçüncü günüyle sonlanacak. Bayramın ilk gününün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle birçok tatilci hayal kırıklığına uğradı. Ramazan Bayramı tatilinin resmi bir açıklama olmasa da 3 gün olması bekleniyor.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kadir Gecesi'nin tarihi belli oldu, Kadir Gecesi 21 Haziran günü idrak edilecek. Müslümanların en önemli günlerinden olan Kadir Gecesiyle ilgili hadisler şu şekilde;
"Kadir gecesinde bir koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."
“Kim faziletine inanarak ve mükâfâtını sadece Allah'tan ümid ederek Kadir Gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları bağışlanır.”