Samsun Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve Trabzon'daki cezaevinde tutuklu bulunan eski savcı Rasim Karakullukçu 3 gün önce 'tutuksuz yargılanmak' üzere serbest bırakıldı. Karakullukçu'nun tahliye edilmesine ise sert tepki geldi.

Rasim Karakullukçu 3 gün önce tahliye edildi. Rasim Karakullukçu 3 gün önce tahliye edildi.

TURGUT KAZAN'DAN TEPKİ


Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan ve tahliye kararını doğrulayan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan "Ne yazık ki Celal Çelik (Kılıçdaroğlu'nun avukatı) tutuklu, Rasim Karakullukçu ise serbest. Kararın gerekçesini öğrendikten sonra itiraz edeceğiz. Tahliye kararına ilişkin HSYK'ya da başvuracağız" dedi.

turgut-kazan"FETÖ İLE MÜCADELEDE KUŞKULARA YOL AÇIYOR"


Kazan sözlerini şöyle sürdürdü "Türkiye'de toplam 4302 hakim ve savcı ihraç edildi. 2 binden fazla hakim ve savcı da tutuklu. İsimleri kumpaslara karışan bazı görevlilerin serbest bırakılması, FETÖ ile mücadele edilmediği gibi kuşkulara yol açıyor"

NE OLMUŞTU?


Erzurum’da dönemin özel yetkili savcısı Osman Şanal, yanında özel yetkili savcılar Mehmet Yazıcı ve Rasim Karakullukçu ile birlikte 16 Şubat 2010 tarihinde Erzincan’a gitmişti. Şanal ve Yazıcı, Başsavcı İlhan Cihaner’in makamında arama yaparken, Rasim Karakullukçu da Başsavcı Cihaner’in lojmanında aramalarını sürdürmüştü. Başsavcı İlhan Cihaner, Ergenekon 'terör örgütü üyesi olduğu’ iddiası ile bu 3 özel yetkili savcı tarafından gözaltına alınmış daha sonra Erzurum’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İlerleyen yıllarda ise Cihaner'in tutuklanmasının da FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkmıştı.