İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM)  ekipleri, istihbarat raporlarında adı geçen O.R.'nin yakalanması için geçtiğimiz hafta   çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda şüphelinin izine ulaşan ekipler, Küçükçekmece'deki bir adrese baskın düzenlendi. TEM Operasyon Timi ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen baskında O.R. ve ev sahibi gözaltına alındı. Polis ekipleri, O.R.'nin evden çıkarken bir cep telefonunu dışarıya attığını da belirledi. O telefon TEM ekiplerince yapılan aramalarda bulundu.

Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ev sahibinin O.R.'yi bir Kuran kursunda tanıdığı belirlendi. Terör örgütü IŞİD ile  bağlantısı olmadığı anlaşılan ev sahibi serbest bırakıldı. O.R.'nin parçalanan telefonunun hart diskine ulaşan TEM ekipleri, Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov’un vaaz görüntülerine ulaştı. O görüntülerde Masharipov’un eylemlerde yapılacakları anlattığı öğrenildi. Şüphelinin telefonunda ayrıca, İstanbul'daki birçok turistik mekanın fotoğrafına ulaşıldı.  Bu mekanların keşif amaçlı görüntülenerek örgütün Suriye'deki birimlerine gönderildiği iddia edildi.

Şüphelinin 3 yıl önce örgütün Afganistan kampında bulunduğu bilgisine ulaşıldı.  O.R.'nin Masharipov’la Afganistan'da tanıştığı ve "Komutanım"  diye hitap ettiği iddia edildi. IŞİD üyesi olduğu iddialarını kabul etmeyen şüphelinin 3 ay önce Türkiye'ye geldiği belirtildi. Sorgusu devam eden O.R.'nin kimliğini saklamak için kendisini yoksul biri olarak tanıttığı ve Kuran kursunda tanıştığı kişinin evinde kaldığı dile getirildi.