Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları, dün görülen duruşmada ana davanın ne zaman görüleceği ele alındı. Hakim Richard Berman daha önce jürili ana dava için 30 Ekim tarihini koymuştu. Ancak, yeni iddianame ile AKP'li eski Bakan Zafer Çağlayan başta olmak üzere yeni isimlerin de davaya dahil edilip, haklarında tutuklama kararı çıkarılması üzerine, avukatlar "savunmalarını hazırlamak üzere ek süre" istediler.

"ŞAHİTLERİMİZ VAR..."


Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları, ek süreyi "ana dava için şahitler belirlemek için istediklerini" söylediler. Avukatlar, daha önce bir kez Türkiye'ye gidip görüşmelerde bulunduklarını, ancak bir kez daha gitmeye ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. Atilla'nın avukatları, ana duruşmaya 15 kadar şahit sunabileceklerini de belirttiler.

"TUTUKLANMA KORKUSU İLE GELEMEYEBİLİRLER..."


Davayı açan New York Güney Bölge Federal Savcılığı, avukatların "şahitlerimiz olacak" çıkışı üzerine, bu şahitlerin isimlerini istedi. Ancak avukatlar, "şahit listesinin ancak Türkiye'ye yapmayı planladıkları ziyaretten sonra kesinleşeceğini" belirttiler.

Bunun üzerine Hakim Berman da, en geç 30 Ekim'e kadar şahit listesinin mahkemeye sunulmasını istedi. Avukatların, şahitler konusunda bir "kaygılarını" daha dile getirdiler; "Şahitlerin, ABD'ye girişte tutuklanma ihtimalleri olabileceğini" belirterek, mahkemeden çapraz sorguların "tele konferans yoluyla yapılması" için düzenleme yapılmasını istediler. Hakim Berman bu konuda kesin kararını ise daha sonra vereceğini açıkladı.

JÜRİLİ DAVA 27 KASIM'DA


Duruşma sonunda Hakim Berman, jürili ana dava için 27 Kasım tarihini belirledi. Ancak bu tarih konusunda da, yine avukatlar ve savcılık ile istişarede bulunacağını bildirdi.

[old_news_related_template title="CHP'den Reza Zarrab davası flaş iddia: Yeni isim ve Türk kurumları dosyaya girebilir" desc="New York’ta 1,5 yıldır devam eden Reza Zarrab davasını takip eden ve tüm duruşmalara katılan CHP’nin Amerika Temsilcisi Yurter Özcan, Sarraf davasıyla ilgili Amerikalı yetkililerin soruşturmayı çok uzun yıllar önce başlatıp bu konuda Türk yetkilileri uyardıklarını belirterek Halkbank ve Türk hükümetinin bu uyarılara karşı bir önlem almadığını, yapılan yanlışları düzeltme yoluna gitmediğini söyledi. Özcan, dava envanterine giren gizlilik kararı olan kamuoyuna açıklanmayan dosyalarda veya sunulacak yeni belgelerde bazı Türk kamu kuruluşlarının ve yeni isimlerin Sarraf dosyasına girebileceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/95349054_rezazarrab.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpden-reza-zarrab-davasi-flas-iddia-yeni-isim-ve-turk-kurumlari-dosyaya-girebilir-2008431/"]

[old_news_related_template title="Reza Zarrab'ın rekoru: Bir haftada 185 bin TL" desc="ABD'de İran'a yönelik Amerikan yaptırımlarını delmek, banka dolandırmak ve kara para aklamak suçlamalarıyla bir yıldan fazladır tutuklu bulunan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf, Türkiye’de kazanmaya devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/rezanin-ati-manset-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/dayim-benim-1-milyon-213-bin-kazandirdi-2008619/"]