sozcu.com.tr  hastaneleri dolaşmaya devam ediyor. 'O uzun hastane kuyrukları eskidendi' dense de hastaneye giden her vatandaş biliyor ki, bunun sebebi internet üzerinden uygulanan randevu sistemi. Yani randevu alamayıp muayene gününü evde bekleyenler hastanede yok. O nedenle kuyruk biraz daha az gibi. Ama yine de yok değil. Samatya Devlet Hastanesi'ne gidiyoruz. Uzun kuyrukta beklemekten yorulanlar buldukları yerlere oturmuş sıra bekliyor.

ADAMIN VARSA SIRA YOK!


Bir hasta bakıcı ve bir güvenlik görevlisi dikkatimizi çekiyor. Onlarca hasta sıra beklerken onlar tık tık tık diye doktorun kapısını çalıp sıra beklemeden tanıdıklarını tedavi ettiriyor.

saglikta-devrim-1

ŞİŞLİ ETFAL BİLDİĞİNİZ GİBİ


İkinci durağımız Şişli Etfal ve Araştırma Hastanesi. Yıllardır tadilatta olan hastane eskiden bildiğimiz gibi. Uzayan kuyruklar, yasak alanda sigara içen personel gibi ne ararsanız var.

KAN VERMEK İÇİN ÖNÜNDEKİ 200 KİŞİYİ BEKLEYECEK


Hemen her hastanenin en yoğun bölümü numune alma odası. Görevliler saat 11:30'a kadar 316 kişinin kan örneğini alabilmiş. Bir vatandaş sırasını beklerken elindeki barkodda 500 küsür rakamını okuyor. Yani doktorun istediği örneği verebilmek için yaklaşık 200 kişinin daha kan vermesini bekleyecek. Şansı var ise kan sonucunu alıp aynı gün tedavisini tamamlayabilecek.

“KİMSESİZSEN ÖLECEK MİSİN?”


Şişli Etfal Hastanesi'nin bahçesine çıkalım dedik. Bizi gören herkes “paramız yoksa ölelim mi?” diye soruyor. Bir vatandaş kimsesiz bir kişinin 3 gündür tedavi edilmediği ve ölüme terk edildiğini iddia ediyor. Bir aile ise annelerine ilgi gösterilmediğini gözyaşlarıyla anlatıyor. Bir başka vatandaş ise şantiyeye dönen hastanede yürümek için yol bırakılmamasına isyan ediyor.

[custom_content title="WHATSAPP'DAN BİZE YAZIN" desc="Her hastaneye yetişmek, her sıkıntı anını görüntülemek elbette mümkün değil. Ama siz de sağlık sisteminde yaşadığımız bu durum Sözcü'de yer alsın diyorsanız 0549 807 27 99 numaralı WhatsApp İhbar Hattı'ndan video ve fotoğraf yollayabilirsiniz."]