DOKTOR NE YAPSIN?


İstanbul Anadolu yakasının en ağır yükünü çeken Kartal Devlet Hastanesi'ndeyiz. Görüntüler “bu kalabalığa doktor ne yapsın” dedirtiyor. Kalabalığın yanı sıra yine temizlik personelinin hijyen olması gereken sedyelerde yük taşığı da göze çarpıyor.

“KIRIK DÖKÜK YATAKTA YATIYORUM”


Trafik kazası geçiren bir mağdur videoyu Bursa'dan göndermiş. Her yerinin ağrıdığını, günlerdir kırık ve pis yatakta yattığını, üstelik kendisiyle kimsenin ilgilenmediğini söylüyor. Ettiği sitemi refakatçı olan eşi kameraya kaydediyor.

TEK AYAK ÜZERİNDE DOKTOR BEKLEMEK!


Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne uğruyoruz. Tarihi yapısı ile hastane muhteşem. Hastanenin doktorları bölgenin büyük yükü altında inanılmaz bir mücadele veriyor ama ek hizmet binası yetersiz. Adından da anlaşılacağı gibi hastane ortopedi hizmeti ve ciddi kırık vakalarına müdahale ediyor.

tek-ayak-ustunde-sira-beklemek-880

Ancak ek binaların yetersizliği nedeniyle koridorlarına koltuk bile koyulamıyor. Hal böyle olunca ayağı kırık ve ameliyatlı hastalar doktor sırasını tek ayak üzerinde bekliyor.

NUMUNELİK HASTANE


Ankara Numune Hastanesi'nde ise kalabalık ve uzun kuyruklar hastaları canından bezdirmiş. Fotoğraf ve video gönderen bir hasta “sağlıkta devrim” diye sitem ediyor.

[custom_content title="WHATSAPP'DAN İHBAR YAĞDI" desc="Sözcü'nün sağlık sistemi haberleri büyük ses getirdi. Vatandaşlar WhatsApp İhbar Hattı'na bir günde onlarca video ve fotoğraf gönderdi. Her hastaneye yetişmek, her sıkıntı anını görüntülemek elbette mümkün değil. Ama siz de sağlık sisteminde yaşadığımız bu durum Sözcü'de yer alsın diyorsanız 0549 807 27 99 numaralı WhatsApp İhbar Hattı'na video gönderebilirsiniz."]