Sarayköy İlçesi'nde dün saat 21.00 sıralarında bir grup ile Suriye uyruklu kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma, kavgaya dönüştü. İddiaya göre, 25 kişilik Suriyeli grup, ilçe halkından 3 kişiyi dövdü. Yaralanan bir kişi Sarayköy Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

[caption id="attachment_1743461" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

İLÇEDE GERGİN GECE


Olayın duyulmasıyla toplanan bir grup vatandaş, Suriyelilerin kaldığı bir evi taşlayarak camlarını kırdı. Olayların daha da büyümesi üzerine çok sayıda polis ekibi, Suriyelerin oturduğu eve sevk edildi. Polisler, öfkeli kalabalığı evden güçlükle uzaklaştırdı.  Olayların ardından Sarayköylüler, Suriyelilere tepki göstermek için ilçe meydanında toplanmaya başladı.

[caption id="attachment_1743460" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

Gerginliğin arttığı ilçede polis yeterli olmayınca Denizli merkezden Çevik Kuvvet ve polis ekipleri ile jandarma destek olarak gönderildi. İlçe meydanında toplanan yaklaşık 500 kişi, daha öncede benzer oyların yaşandığı belirtip Suriyelileri ilçede istemediklerini söyledi.

[caption id="attachment_1743459" align="aligncenter" width="800"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

Öfkeli kalabalığı Sarayköy Kaykamı Fatih Akkaya ve Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ikna edip dağılmalarını sağladı. Bölgede emniyet güçlerinin önlemleri sürüyor. (DHA)