Cerablus’ta ÖSO ve Türk güvenlik güçlerince karşılanan Silo’nun Türkiye’ye getirilmesi içni çalışma başlatıldı. Olası bir suikast tehlikesine karşılık gizli bir operasyonla Türkiye’ye getirilmesi için harekete geçilen Talal Silo’nun, Türkiye’den sığınma ve can güvenliği için güvence istediği öğrenildi.

GAZİANTEP'E GÖTÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ


SDG yetkilileri, kendilerinden kaçan Silo'nun, sorgulanmak üzere Gaziantep’e götürüldüğünü açıklamışlardı.

TÜRKMEN KÖKENLİ ESKİ ALBAY


Suriye'deki İç savaştan önce Suriye ordusunda albay rütbesinde görev yapan 1965 doğumlu Talal Silo, Çobanbey-Elbeyli bölgesinden Türkmen kökenli bir Suriye vatandaşı olarak tanınıyor. Talal Silo, Suriye’de savaş başladıktan sonra Halep vilayetinin kuzeyinde Selçuk Tugayı’nı kurdu. Bu tugay, Türkmen kenti El Rai (Çobanbey) çevresinde konuşlandı ancak şehir Ocak 2015’te IŞİD'in eline geçti. Selçuk Tugayı, Ağustos 2015’te muhalif Devrimciler Ordusu’na katıldı. Ekim 2015’te ise SDG’nin bir parçası oldu.

[old_news_related_template title="O isim YPG'den kaçıp ÖSO'ya sığındı" desc="BBC'nin Ortadoğu muhabiri Riam Dalati, YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri'nin eski sözcüsü Talal Sülo'nun Cerablus'ta Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) sığındığını aktardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/oso.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-o-isim-ypgden-kacip-osoya-sigindi-2091632/"]