Somali’de meydana gelen terör saldırısı sonucu yaralanan kişilerin bir kısmı uçak ile Türkiye’ye getirildi. Etimesgut Askeri Havaalanı’na inen uçağı Başbakan Yardımcısı Akdağ karşıladı.

Akdağ, karşılama sonrası yaptığı açıklamada Somali’de meydana gelen terör saldırısının terörün kanlı ve acımasız yüzü ile bütün insanlığı tehdit eden bir insanlık suçu olduğunu ve terörün mücadele edilmesi gereken bir bela olduğunu dünyaya gösterdiğini ifade etti. Akdağ, ayrıca bütün dünya ülkelerinin, bütün siyasetçilerin ayrım gözetmeden, etnik, dinsel, bölgesel bir tanım yapmadan terörle mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.

"YARALILAR İÇİNDE İÇİNDE ÜÇÜ ÇOCUK"

Akdağ, açıklamasının devamında , “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sağlık Bakanlığımızdan bir ekip, AFAD’dan bir ekip hep beraber Silahlı Kuvvetlerimizin bir uçağıyla, Somali’den bugün yaralıları Türkiye’ye getirdiler. 35 yaralı var, yanlarında 34’de refakatçi var. Bu yaralıların 13’ü ağır yaralı, içlerinde yanıklı vakalar var. Ağır kafa travması dediğimiz başlarından ağır yaralananlar var. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan var. Nispeten hafif yaralı olanlarda var. Yaralıların içinde üçü de çocuk” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan planlamalar sonucunda yaralıların Polatlı, Numune ve Gülhane hastanelerinde tedavi edileceğini belirten Akdağ, kendisine eşlik eden Somali Büyükelçisine tekrardan bütün Türk halkı adına geçmiş olsun dileklerini iletti.   ANKA