Ortaköy Reina’da yılbaşı gecesi kaleşnikof marka silahla dehşet saçan terörist 16 günlük takibin ardından yakalandı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 39 kişiyi öldüren 71 kişiyi yaralayan, "Abu Muhammed Horasani" kod adlı Abdulgadir Masharipov'un Esenyurt'ta gözaltına aldı. IŞİD hücre evinde gözaltına alınan saldırganın yanında 4 yaşındaki oğlunun da olduğu öğrenildi. Baskında yabancı uyruklu 3'ü kadın 4 şüphelinin daha yakalandığı belirtildi.

Öte yandan 39 kişiyi katleden teröristin, saklandığı eve 3 gün önce geldiği kaydedildi. Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov’un eşi 12 Ocak'ta Maltepe’de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı.

basliksiz-4 Operasyon sırasında kendisini gözaltına almak isteyen polislere saldırdığı anlaşılan hainin suratında yaralar olduğu görüldü.


POLİS GÜNLERCE ÇALIŞTI

TEM ekiplerini günlerdir peşinden koşturan Abdulgadir Masharipov'un yakalanması için TEM Polisi daha önce 50'ye yakın adrese baskın düzenledi. Binin üzerinde ihbar değerlendirildi. Saldırı sonrası binlerce saat kamera izleyen ekipler, iki hafta içesinde, Zeytinburnu, Başakşehir, Ümraniye, Silivri'de IŞİD'in Özbek yapılanmasına ait hücrelere de baskın düzenledi. Baskınlarda 35 şüpheli yakalanmış, Reina'yı kana bulayan terörist ise bulunamamıştı.

İŞTE TERÖRİSTİN OPERASYON SIRASINDA YAKALANAN KIRGIZ ARKADAŞI

Reina'yı kana bulayan teröristin kaldığı evdeki arkadaşı da operasyonda yakalandı. Reina'yı kana bulayan teröristin kaldığı evdeki arkadaşı da operasyonda yakalandı.


KARISI BİLE ADINI BİLMİYORDU

TEM Polisi, geçtiğimiz Çarşamba günü, teröristin Afgan uyruklu olduğu iddia edilen karısını Maltepe'deki bir adreste gözaltına almıştı. Eşinin 4 yaşındaki oğlu ile evden ayrıldığını belirten kadın, emniyette sorguya alındı. Günlerdir süren sorguda, saldırı ile ilgili bilgi vermeyen kadının, kocasının gerçek adını dahi bilmemesi dikkat çekti.



PARMAK İZİ

Karısının dahi adını bilmediği teröristi ve arkadaşını Esenyurt'ta yakalayan TEM ekipleri, şüphelinin kimliğinden emin olmak için parmak izi incelemesi yapılacağı öğrenildi. Olayda kullanılan Kaleşnikof marka silahla saldırganına parmak izlerinin karşılaştırılacağı belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen saldırganın Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

[video_related_template title="Reina saldırısını düzenleyen terörist böyle kaçmış!" desc="undefined" image="http://cdn-tv.sozcu.com.tr/video-resimler/2017/01/as3as3.jpg" link="https://tv.sozcu.com.tr/2017/haber/video/reina-saldirisini-duzenleyen-terorist-boyle-kacmis">

[custom_content title="KAÇIŞ ROTASI" desc="Teröristin saldırıya giderken Zeytinburnu'ndan taksi ile yola çıktığını belirleyen polis, katliamı gerçekleştirdikten sonra yaralıların arasında dışarı çıktığını tespit etmişti. Mobese ve güvenlik kameralarına yakalanan hainin, bir taksiye binip 300 metre gittikten sonra indiği ardından da başka taksiye binip Zeytinburnu'ndaki bir lokantaya gittiği görülmüştü. 100 bin saatlik (11 yıl) kamera kayıtlarını inceleyen özel ekip teröristi anbean takip ederek son olarak Esenyurt'taki saklandığı evde yakaladı.">