Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyıp, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması talimatını verdiğini açıklayacağı belirtildi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Başbakan Yıldırım'dan sert Kudüs açıklaması" desc="Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına çok sert tepki gösterdi ve kararın hukuk dışı olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/sur-sondakika-129-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-basbakan-yildirimdan-sert-kudus-aciklamasi-2119922/"]

Trump yönetiminden yapılan açıklamada, büyükelçiliğin taşınma sürecinin yıllar alabileceği ifade edilirken Kudüs'ün başkent olarak tanınmasının, şehrin tarihi olarak Yahudilerin başkenti olduğu gerçeğinin tanınması olduğu anlamına geldiği belirtildi.

Trump'ın iki taraf da onay verdiği takdirde iki devletli çözümü desteklediğinin belirtildiği ifadede barış sürecinin sekteye uğramaması gerektiğinin altı çizildi.

ABD Başkanı, Kudüs ile ilgili kararını çarşamba günü yapacağı açıklamayla resmi olarak duyuracak.