11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maslak'taki İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan Fatih Ormanı Camii'nde Cuma namazını kıldı. Gül, cuma namazının ardından camiden ayrılırken açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül, kendisini bekleyen basın mensuplarına, “Ben siz sormadan ne söyleyeceğinizi biliyorum, onun için söyleyeyim" diyerek twitter üzerinden yaptığı KHK açıklamasının eleştirilmesiyle ilgili konuştu.

“Çok tartışıldı gördüğüm kadarıyla" diyen Abdullah Gül, "Bir Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Aslında o kararnameyi ben sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış olan bir kararname yalnız orada bir boşluk görüyorum. Tereddüdüm şu; ileride durumdan vazife çıkartacak bazıları, hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltme ile bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Bir çok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamalarda bulundular. Bunu oraya buraya çekmenin bir anlamı yok açıkçası. Ben hayatımı millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da tabi ki bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında her hangi bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim" dedi. Yeni yıl açıklaması da yapan Gül, “Bu vesileyle yeni yılın hem memleketimize hem de bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim" diye konuştu. Gül açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularına yanıt vermeyerek camiden ayrıldı.

ABDULLAH GÜL KHK'YI ELEŞTİRMİŞ ERDOĞAN'DAN TEPKİ GELMİŞTİ


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hafta başında yaptığı açıklamada 696 sayılı KHK'yı eleştirmiş ve "Hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da halefi Abdullah Gül’ün, sivillere yargı muafiyeti getiren KHK maddesine eleştirisi için “Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü" demişti.

11'Abdullah Gül'ün, sivillere yargı muafiyeti düzenlemesine yönelik sözlerini değerlendiren ve "Geçmiş cumhurbaşkanımızın muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür." diyen Erdoğan şunları söylemişti: "Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir."