İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 11.16’da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece- Beylikdüzü arasındaki Endem Televizyon Kulesi’ne saat 11:21’de çarparak düştü.
Eczacıbaşı Grubu’na ait helikopterde 7 kişi bulunuyordu.  Helikopterin Kaptan Pilotu’nun Alaaddin Nacar ikinci pilotunun ise Ahmet Bulut olduğu öğrenildi. Helikopter  Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile Aleksandr Vanin, İgor Kochergin, Luit Mina Churova ve Elena Badraga isimli 4 Rus'u taşıyordu.

Kaza yerine gelen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Helikopterin nasıl düştüğüne ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Olay nasıl ortaya çıktı şu an bilmiyoruz. İncelenince biz de öğrenmiş olacağız. Kaza nasıl oldu? Neden ortaya çıktı şu anda bilmiyoruz" dedi. Helikopterde bulunanlar hakkında da bilgi veren Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya'daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi" diye konuştu.

HOLDİNG'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ


Eczacıbaşı Holding'ten de Beylikdüzü'ndeki helikopter kazasıyla ilgili açıklama yapıldı. Yazılı açıklama şu şekilde "Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.'ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük'e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30'da Büyükçekmece'de düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya'daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.  Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz"