Fransa seyahati sonrası yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Deniz Baykal, beynindeki ödem nedeniyle bu sabah saatlerinde yeniden ameliyata alındı.
Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre Deniz Baykal'ın beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı tespit edildi. Bu bulgular üzerine doktorlar ameliyat kararı aldı. Yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından Deniz Baykal'ın beyin dokusunda bir problem olmadığı, beynindeki ödemin boşaltıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş "Deniz beyin ziyaretini dün de yasaklamıştık, bugün de yasak. Bir süre yasak. Çünkü enfeksiyon riskini alsın istemiyoruz. Her karşılaştığıyla birkaç kelime de olsa konuşmaya çalışıyor. Beyin fonksiyonlarını da zorlamasını istemiyoruz. Onun için de kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Hiç kimsenin görüşmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

BAKAN DEMİRCAN'DAN AÇIKLAMA


Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Baykal'ın yeniden ameliyata alındığını söyledi ve "Şu anda endişe edilecek bir durum yok. Kendisine acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ANJİYO İLE GİDERİLMİŞTİ


Fransa seyahatinden sonra dün sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Baykal'ın beyne giden ana damarında tıkanıklık tespit edilmişti. Tıkanıklığın boyundan yapılan anjio ile giderilmesinin ardından Baykal'ın tedavisi yoğun bakım servisinde devam ediyordu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ZİYARET


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasından sonra hemen hastaneye giden CHP Lideri'ni bazı milletvekilleri de eşlik etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından kameraların karşısına geçerek, "Hastanedeki tüm görevli hekimlere yürekten teşekkür ediyoruz. Deniz Bey sağlıklı bir yapıya kavuştu. Bilinci yerinde. Sohbet ettik" şeklinde açıklama yapmıştı.

ERDOĞAN ZİYARET ETTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişlerdi. Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile diğer yetkililer eşlik etmişti.



 

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Deniz Baykal'a ziyaret! İşte görüşmenin tüm detayları" desc="Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapıldı. Prof. İbiş, 'Bilinci açık, bedeni güçlü. Her şeyi çok iyi hatırlıyor. Enfeksiyona karşı koruma altında' dedi. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Damar tıkanıklığın açılması nedeniyle Baykal'a anjiyo da yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da akşam saatlerinde Deniz Baykal'ı tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret etti. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, ziyarete ilişkin bilgi verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/deniz-baykal-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-deniz-baykalin-saglik-durumuyla-ilgili-son-aciklama-2051660/"]