İddianamede Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta sonra,21 Temmuz'da ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na kayıtlı bir telefon numarasından arandığının belirlendiği bilgisi yer almıştı.

ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, o telefon çağrısının "Amerikan-Türk Emniyet Güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu" olduğu ifade edildi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Adil Öksüz iddianamesi tamam" desc="15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan iddianameye göre Adil Öksüz 21 Temmuz'da ABD Konsolosluğundan arandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/adil-oksuz-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-adil-oksuz-iddianamesi-tamam-1762560/"]

"VİZESİNİN İPTAL OLDUĞUNU BİLDİRMEK İÇİN ARADIK"

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 21 Temmuz'da ABD Başkonsolosluğu ile temasa geçerek, firari durumdaki Öksüz'ün yurtdışına kaçma ihtimali olduğunu bildirdiğini, bunun engellenmesi için Amerikan makamlarından yardım talep ettiği belirtildi. Bu çerçevede, daha önce Öksüz'e verilmiş olan Amerikan vizesinin aynı gün iptal edildiiğinin vurgulandığı açıklamada,"Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık" denildi.

Açıklamada, ABD Başkonsolosluğundan yapılan bu çağrının"şüphe uyandırmaktan çok olduğu", aksine 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ABD ve Türk emniyet güçlerinin "yakın işbirliği yaptıklarını sergilediği" de kaydedildi.