18 yıl önce bombalı suikaste kurban giden Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın kızı Nil Dolunay Kışlalı’nın İstanbul’dan Kosova Priştine’ye yola çıkmak üzere geldiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pasaportuna el kondu. Kışlalı’nın pasaportunun iptal edildiği belirtildi. Pasaportun iptal edilmesine ilişkin herhangi bir gerekçe belirtilmedi.

Polis memurları tarafından tutulan tebligatta “Dolunay Kışlalı Edis’in pasaportunun iptal edildiği anlaşılmış, şahsın pasaportu kendi rızasıyla biz görevlilere teslim etmesi üzerine pasaport muhafaza altına alınmış olup, pasaport İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilecektir” denildi.

basak-2

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, pasaportun iptal edilmesini skandal olarak değerlendirirken, Sözcü’ye şunları söyledi:

“Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Kışlalı’nın bugün bir kez daha kemikleri sızlamıştır. 1999’da evinin önüne bombalı tuzak kuranlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Kışlalı’nın faillerini bulmak yerine bize bıraktığı emanetlere ihanet edenleri kınıyorum. Laik, Atatürkçü çalışmalarıyla öne çıkan Kışlalı, FETÖ tehlikesini yıllar öncesinden görmüş, bu yönde yazılar yazmış bir aydındı. Bugün FETÖ’den tutuklanan damatlar serbest kalırken, bu yaşananı anlamamız mümkün değil. Bu durumun çivisi çıktı. Pensilvanya turları yapanlar TBMM’de iken ve pasaportlarını kullanırken böyle bir uygulama kabul edilemez.”

KIŞLALI SÖZCÜ'YE KONUŞTU: PASAPORT BİLE ŞAŞIRDI

Sözcü'ye konuşan Dolunay Kışlalı, "Fransız pasaportum var ama kullanmadım. Arkamdan kaçtyı demesinler diye" dedi. Yurtdışına çıkarken pasaportuna el konulan Kışlalı, duruma pasaport polisinin bile şaşırdığını söyledi. Dolunay Kışlalı, "Polis pasaportun el konulduğunu söylediğinde önce karşılıklı bakıştık sonra gülüştük. Şaka gibi... Ama işin kötü tarafı şaşırmadım. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki herşey herkesin başına geliyor" dedi.

"FRANSIZ PASAPORTUMU KULLANMADIM"

Kışlalı, Fransız pasasportu olmasına rağmen kullanmadığını belirterek "Özellikle kullanmadım. Arkamdan kaçtı demesinlerdiye. Kaçacak bir şeyim yok ki" dedi. Kışlalı, pasasportuna ne el konulduğunu sorduğunda ise resmi bir açıklama yapılmadığını ekledi.