AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı

Toplantı sonrası, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu.

 

Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

FETÖ DAVALARI

FETÖ'cülerin temel savunma stratejisi ret ve inkar üzerine kurulu.İşkence ve kötü muamelelere iddialarının sistematik olarak kullanıldığını görüyoruz. FETÖ davaları son derece sağlıklı bir şekilde devam etmektedir. Herkes hakkını teslim etmekte. Maksat daha sonraki itirazlara altlık oluşturmak.

CHP'YE AĞIR İTHAM

Özellikle anamuhalefet partisinin yargılama süreçlerine dair itibarsızlaştırma kamuyo nezdinde son derece yüksek ve başarılı bulunduğunu paylaşmak isterim. Son dönemde SİHA'lar üzerinden ana muhalefet partisi tartışma başlattı. Kılıçdaroğlu ve CHP'si PKK'nın sivil katliamlarına hiç bir şekilde ses çıkarmazken devletin PKK ile mücadelesini itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bu CHP Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz.

"BAZI KÖŞE YAZARLARI ADETA TEHDİT EDER GİBİ..."

Diğer bir husus kamuoyunda son dönemde konuşulan özellikle 17-25 Aralık yargı darbe sürecinin karşılığını yaşıyoruz.Yeniden ABD yargısı üzerinde küresel ölçekten yapılmak istendiğini görüyoruz. Bazı köşe yazarlarının da adeta tehdit eder gibi ABD'de devam eden davalar üzerinden Cumhurbaşkanımızın ABD ziyaretine dönük imalarda bulunması kabul edilebilir değildir.

DAVUTOĞLU İDDİASI

Mahir Ünal  eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Meclis Başkanı olacağı iddiasına ilişkin  "Bunlar şu anda gündemimiz değil" yanıtını verdi.

Ünal, "Bunlar gündemimizde değil. Günü geldiğinde gerekli değerlendirmeler yapılacaktır" dedi. Ünal, içtüzük değişikliğine ilişkin soru üzerine de, "Daha önce yapılmış bir çalışma. 26 maddelik bir hazırlık olduğunu biliyoruz. Meclis Başkanlığımız bütün bu çalışmaları partilerin tasvibine sunacak. Parti grupları da kendi tekliflerini TBMM Başkanlığı'na sunacaklar. Diğer grupların da mutabakatı aranarak yeni bir içtüzük çalışması gerçekleştirilecek" dedi.