19 Mayıs'ta SÖZCÜ gazetesine yönelik yapılan algı operasyonu sonucu gözaltına alınan çalışma arkadaşlarımızdan İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun hakkında, 26 Mayıs gecesi tutuklama kararı verilmişti. Türk basını ve gazetecilik tarihi için 'kapkara' geçen 120 günün ardından bugün adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı SÖZCÜ gazetesine yönelik yapılan algı operasyonu sonucu gözaltına alınan İnternet Servisi Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun'un tahliyesini talep etti. Gerekçe olarak ise mevcut delil durumu gösterildi.

Savcılığın tahliye talebini değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini yerinde gördü ve Mediha Olgun'un tahliyesine karar verdi.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği kararında şöyle denildi:

“Dosyada yapılan inceleme sonucunda Mediha Olgun’un sabit ikamet sahibi olduğu, soruşturmanın geldiği aşama, şüphelinin ailevi sorunları, tutuklu kaldığı süre değerlendirildiğinde tutuklu kalmasının soruşturmaya katkı sağlamayacağı, bu aşamadan adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli, ölçülü ve orantılı bir tedbir olacağı anlaşıldığından yurtdışı çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verilmiştir.”

[caption id="attachment_2021713" align="alignnone" width="880"]ARKADAŞIMIZ MEDİHA OLGUN'UN İŞTE SERBEST KALDIĞI AN... ARKADAŞIMIZ MEDİHA OLGUN'UN İŞTE SERBEST KALDIĞI AN...[/caption]

 

MEDİHA OLGUN SAAT 22:10'DA CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Saat 22:10 gibi Bakırköy Cezaevi'nden tahliye olan Mediha Olgun'u, SÖZCÜ çalışma arkadaşları ve CHP'li vekiller Barış Yarkadaş ile Gülay Yedekci karşıladı.

 

Tahliye sonrası büyük bir sevinç yaşayan Mediha Olgun'u karşılamaya ailesi başta olmak üzere iş arkadaşları ve CHP’li vekiller Barış Yarkadaş ile Gülay Yedekci karşıladı.880

Ayrıca cezaevi çıkışında doğum günü sürpriziyle karşılaşan Olgun yaptığı açıklamada, ''Adalete güveniyorum dedim, hala güveniyorum. Dosyamızın da alnımızın akıyla çıkacağına eminim. Tutuksuz yargılanma esas olmalı diye düşünüyorum ve özellikle gazeteciler tutuksuz yargılanmalı diye düşünüyorum. Her şeyin yoluna gireceğinden eminim ben. Bir süreçten geçiyoruz ve bu süreç bitecek inanıyorum'' dedi.

[old_news_related_template title="Arkadaşımız Mediha Olgun Halk Arenası'nda yaşadıklarını anlattı" desc="Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 120 gün sonra tahliye edilen arkadaşımız Mediha Olgun ayağının tozuyla duayen gazeteci Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası'na konuk oldu. Mediha Olgun'u karşısında gören Duayen Gazeteci Uğur Dündar gözyaşlarına hakim olamadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/21952622_10156202713204453_1927919408_o.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-arkadasimiz-mediha-olgun-halk-arenasinda-2021716/"]