Olay, Şırnak-Cizre karayolu Cudi Dağı bölgesi Kaletepe üs bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, karayolunda yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan üs bölgesine, bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

 

Çatışmada, ilk bilgilere göre, 1 yüzbaşı ve 1 korucu şehit oldu, 3 korucu yaralandı. Çatışma, teröristlerin arazi şartlarından faydalanarak kaçmasıyla sona erdi. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Şırnak’taki terör saldırısında şehit olan yüzbaşı ile korucunun kimlikleri belirlendi.

ŞIRNAK'TAKİ TERÖR SALDIRISINDA CİZRE İLÇE JANDARMA ASAYİŞ KOMANDO BÖLÜĞÜ KOMUTANI YÜZBAŞI MUSTAFA ERDAL ŞEHİT OLDU. ŞIRNAK'TAKİ TERÖR SALDIRISINDA CİZRE İLÇE JANDARMA ASAYİŞ KOMANDO BÖLÜĞÜ KOMUTANI YÜZBAŞI MUSTAFA ERDAL ŞEHİT OLDU.


Şırnak-Cizre karayolu Cudi Dağı bölgesinde yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan Kaletepe üs bölgesine bir grup PKK'lı teröristin uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu bir yüzbaşı ve bir güvenlik korucusu şehit olmuş, bir uzman çavuş ile 3 güvenlik korucusu yaralanmıştı.

ŞIRNAK'TAKİ TERÖR SALDIRISINDA GÜVENLİK KORUCUSU DÜNDAR PAGE ŞEHİT OLDU. ŞIRNAK'TAKİ TERÖR SALDIRISINDA GÜVENLİK KORUCUSU DÜNDAR PAGE ŞEHİT OLDU.


Saldırıda şehit olan yüzbaşının Ankara'nın Çubuk ilçesi nüfusuna kayıtlı Cizre İlçe Jandarma Asayiş Komando Bölüğü Komutanı Mustafa Erdal, güvenlik korucusunun ise Cizre ilçesi Yakacık köyü nüfusuna kayıtlı Dündar Page olduğu bildirildi.

Saldırıda yaralanan uzman çavuş ve güvenlik korucularının tedavilerinin ise Şırnak ve Cizre Devlet Hastanelerinde devam ettiği belirtildi.

İHA