Dün Saat 18.30'daki Bandırma- İstanbul Turgut Özal feribot seferi, etkili olan lodos nedeniyle iptal edildi. İptal haberi İDO Bandırma Terminali´nde yapılan anons ve cep telefonlarına gönderilen mesajla bildirildi. İptalin ardından terminalde bekleyen araçlar, karayoluyla İstanbul'a gitmek için hareket etti. Yolcular ise biletlerini gişelerde iade ettikten sonra otobüs firmalarına yöneldi. Bazı yolcular iptal haberinin çok geç verildiğini belirterek tepki gösterdi.

Etkili olan şiddetli lodos, gün boyunca deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. İDO ve BUDO'da dün çok sayıda sefer iptal edildi. İDO´da dün kadar 13 sefer iptal edilirken, BUDO´da ise 22 sefer hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi. İDO´nun bugün  saat 07.00´deki İstanbul- Bandırma seferinin de iptal edildiği duyuruldu.

BUDO´da ise dün sabah saat 08.00´den itibaren Bursa- İstanbul deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak yapılamıyor.

BOZCAADA SEFERLERİ DE İPTAL

Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle Bozcaada'ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş AŞ yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle bu gece ve yarın Bozcaada-Geyikli arasında yapılması planlanan Bozcaada'dan saat 22.00 ve 07.15'deki, Geyikli'den saat 23.00 ve 08.00'deki seferlerin olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Şehir Hatları'nın ise Eminönü-Üsküdar seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Ajanslar