Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültürel Mirası İhya Projeleri Tanıtım Programında konuştu.

Erdoğan, konuşmasında "Onlar yıktı biz ise inşa ediyoruz, ihya ediyoruz. O yıkan zihniyet hangi zihniyetti? Malum CHP zihniyetiydi. Şimdi gençlere sesleniyorum. Bunları yapıp kendi ecdadı olarak kendinden sonra gelenlere bırakanlar yanlış mı yaptılar? Onlar bıraktılar da bu yıkanlar o CHP zihniyeti doğru mu yaptı? Bunun hesabını sormayacak mısınız?" demişti.

[old_news_related_template title="Erdoğan: İstanbul'u CHP yıktı, hesap sormayacak mıyız?" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültürel Mirası İhya Projeleri Tanıtım Programında konuştu. Erdoğan, CHP'ye yüklendi, 'Onlar yıktı biz ise inşa ediyoruz, ihya ediyoruz. O yıkan zihniyet hangi zihniyetti? Malum CHP zihniyetiydi' dedi. Erdoğan geçtiğimiz günlerde ise İbir dönem kendisinin de belediye başkanlığı İstanbul için 'Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum' demişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/erdogan-son-dakika.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-erdogan-konusuyor-7-2086576/"]

YANIT TWİTTER'DAN GELDİ

Bu sözlere CHP'nin yanıtı Twitter üzerinden oldu. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İnce "Son 23 yılda İstanbul’da silüeti bozan, göğü delen çirkin gökdelenler inşa eden, dikey yapılaşmaya izin veren Bizans’ı kınıyorum!"  ifadelerini kullandı.

ince-muhareem

"AMORF" YANITI

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ”CHP gibi amorf bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz” sözlerine de karşılık verdi.

İnce "Amorf diye sürekli gömlek değiştirenlere, gerekirse papaz elbisesi bile giyerim diyenlere denir!" dedi.

aoorf

İnce bir başka tweetinde ise "Kimsenin Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk'ü kimseden kaçırdığı yok!Bilakis geç de olsa doğruyu görmenden memnunuz. Ayyaş demekten vazgeç, Anıtkabir'de Ata'nın huzurunda sap gibi durma sözlerin için özür dile,Atatürk düşmanı Maraş dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur yeter" ifadelerini kullandı.

ataturk