Başbakan Binali Yıldırım’ın çocukları ve akrabalarıyla ilgili Paradise Papers’ta yer alan konularla ilgili soruşturma açılmasını istemesi üzerine CHP'nin verdiği araştırma önergesi reddedildi.

ENGİN ÖZKOÇ: REDDEDİLDİ

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç  "CHP Grubu olarak Meclis'e araştırma önergesi sunduk; Paradise Belgeleri araştırılsın, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına "itibar suikasti" mi yapılıyor, yoksa Başbakan'ın çocukları ülkemizden vergi mi kaçırıyor araştırılsın istedik. Talebimiz, AKP oylarıyla reddedildi!" dedi.

Geçtiğimiz günlerde de HDP’nin verdiği araştırma önergesi AKP’lilerin oylarıyla reddedilmişti.

[old_news_related_template title="Başbakan soruşturulsun dedi ama AKP o önergeyi de reddetti" desc="Paradise papers konusunda Binali Yıldırım soruşturulsun demişti ama AKP araştırma önergesini Meclis'te reddetti..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/07-meclis-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/basbakan-sorusturulsun-dedi-ama-akp-o-onergeyi-de-reddetti-2082608/"]

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Binali Yıldırım, Malta'da çocukları ve akrabalarına ait off-shore şirketlerine ilişkin yaptığı açıklamada şirketlerin varlığını kabul ederek, "Denizcilik küresel bir iştir. Bunun gizli saklı bir tarafı yok. Bir algı oluşturmaya çalışıyorlar" demişti.

 

 

[old_news_related_template title="Başbakan Yıldırım'dan off-shore açıklaması" desc="Başbakan Binali Yıldırım, 'çocuklarının gizli off-shore hesapları olduğu haberi' ile ilgili konuştu. Çocuklarının denizcilik sektöründe faaliyet gösterdiğini ve küresel iş yaptıklarını belirten Yıldırım 'Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Soruşturma açılmasını özellikle istiyorum. Akılları sıra beni yıpratmaya çalışıyorlar.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/binali-yildirim.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/basbakan-yildirimdan-aciklama-2-2080184/"]