Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'taki referandum kararı ile ilgili, "MGK öncesi açıklama doğru değil, adımlar sert olacak" dedi. TEOG'un yerine gelecek yeni sistemin nasıl olacağına dair ellerinde çalışmanın olduğunu ifade eden Erdoğan, üniversite giriş sistemiyle ilgili de çalışmalarının olduğunu ifade etti.

[old_news_related_template title="Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuştu" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, 'Irak'ta bağımsızlık talepleri gibi bölgede yeni krizler çıkaracak adımlardan uzak durulması gerekiyor. Bölgesel Kürt Yönetimi'ni bu karardan vazgeçmeye çağırıyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/erdogan-bm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/erdogan-bm-genel-kurulunda-konusuyor-2017186/"]

İKİLİ GÖRÜŞMEDE ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de korumalarına silah satışına ilişkin yaşanan sorun hakkında "Bu konu Trump'la ikili görüşmede ele alınacak" yorumunda bulundu. Erdoğan, Rusya'da alınacak S-400'ler konusunda ise tarafların pozisyonunu koruduğunu belirtti.

[old_news_related_template title="Erdoğan ve Trump bir araya geldi" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM 72. Genel Kurulu görüşmelerine katılan heyet başkanları onuruna verdiği yemeğe katıldı. Erdoğan, yemekte ABD Başkanı Trump ile bir süre sohbet etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/resimid_3949655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogan-ve-trump-bir-araya-geldi-2017371/"]

Erdoğan Kuzey Irak'ta yapılması planlanan referandum ile ilgili ise "MGK öncesi açıklama yapmak doğru değil adımlar sert olacak." dedi.