İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan eski Zaman Gazetesi çalışanı Fevzi Yazıcı’da ele geçirilen bir belgeyi gazetecilerle paylaştı.

Fidan yaptığı açıklamada, ele geçirilen bu belgenin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in örgüt üyelerinin tahliye edilmesine yönelik talimat yazısı olduğunu belirterek, bunun “Terörist başının örgüt üyelerine bire bir talimat verdiğinin en somut belgesidir” dedi. Açıklamada, bu belgedeki imzanın daha önce FETÖ elebaşı Gülen’in imzaladığı çek ile karşılaştırıldığı da vurgulandı.

Yazıda “Muhterem Asliye Ceza Hakimi, Medresei Yusufuye’deki kardeşlerimizin salıverilmelerinin lüzumunu hissettim. ‘Onların çok rahatlıkla salıver Allahım’ duasına iştirak edersiniz inşallah. Sizin bu gayretiniz vesilesiyle on milyon aile sevinecek inşallah. Fikriyatımızın paralel olması hesabiyle bunu sizden rica ediyorum. Gözlerinden öperim.” ifadesi yer alıyor. Yazıda “Muhterem Asliye Ceza Hakimi, Medresei Yusufuye’deki kardeşlerimizin salıverilmelerinin lüzumunu hissettim. ‘Onların çok rahatlıkla salıver Allahım’ duasına iştirak edersiniz inşallah. Sizin bu gayretiniz vesilesiyle on milyon aile sevinecek inşallah. Fikriyatımızın paralel olması hesabiyle bunu sizden rica ediyorum. Gözlerinden öperim.” ifadesi yer alıyor.

BELGE ABD’DEKİ DURUŞMADA GÖSTERİLDİ


Bu belgenin ABD’deki Reza Zarrab davasının duruşmasında da gündeme getirildiğini söyleyen Fidan, “ABD üzerinden bir dava yürütülmektedir. Bu sözde dava, FETÖ’yü ABD üzerinden diriltmeye amaçlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan bir kumpas davasıdır. Bu sözde dava üzerinden 17-25 Aralık, MİT TIR’larının durdurulması, Selam Tevhid kumpasları meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. En önemli aktörleri firari emniyet ve yargı mensupları ile işbirliği içinde çalışan yabancı istihbarat servisleridir” diye konuştu.

saat-ortaABD’DEKİ TANIK HÜSEYİN KORKMAZ DA TAHLİYE EDİLMEYE ÇALIŞILDI


Ele geçen talimat yazısını Türkiye’ye getiren Fevzi Yazıcı’nın 8 Nisan 2015’te ABD’ye gittiği 18 Nisan’da Türkiye’ye döndüğü ve yanında terörist başı Fetullah Gülen imzalı bu talimatını getirdiği belirlendi. Bu talimattan bir hafta sonra da FETÖ’cü hakimler örgüt üyeleri hakkında “tahliye” kararı vererek talimatı yerine getirdi.

saat-orta2Başsavcı açıklamasında, “Fevzi Yazıcı’nın evinde ele geçirilen dijital materyellerde, örgütün salıverme kumpasına ilişkin terörist başı Fetullah Gülen'in örgüt mensuplarına bire bir talimat verdiğinin en somut belgesidir. Bu talimatı alan örgüt yöneticileri Mustafa Başer ve Metin Özçelik, tüm FETÖ üyesi şüphelileri 25 Nisan 2015 tahliye etmiştir. Bu şüpheliler arasında Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Nazmi Ardıç, Yurt Atayün Ömer Köse, Yasin Topçu ve sözde ABD'deki davada tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz da bulunuyor. Bu usulsüz tahliye kararı, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince yok hükmünde sayılmış ve bu örgüt üyeleri tahliye edilmemiştir.''

YAZICI SORGUDA


Evinde ele geçirilen dökümanlar kapsamında tekrar sorguya alınan Yazıcı’nın ifade işleminin devam ettiği öğrenildi. Yazıcı’nın evinde 100’e yakın flash bellek ele geçirildiği belirtildi.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fifan, ABD’deki sözde davada tanık olan FETÖ'cü Hüseyin Korkmaz'ın Bylock kullancısı olduğunu hatırlatarak şu bilgileri verdi:  “Hüseyin Korkmaz, Nazmi Ardıç, Ali Fuat Yılmazer ve  15 Temmuz darbe teşebbüsüne katılan bir TSK mensubunun eşleri 25 Ocak 2015'te ABD'ye gitmişlerdir.”