CHP, Manisa Alaşehir'de Üzüm Mitingi düzenliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Üzüm üreticilerinin sorunlarını çözümü için önerilerini sıralayan CHP Lideri, her çiftçinin hükümetten 40 bin lira alacağı söyledi.  CHP lideri,  bir kez daha Erdoğan'a seslendi, "Terör yoktu şimdi 3 terör örgütü çıktı. CHP iktidarında terörü bitireceğiz dedik. Bana "sen kimsin" diyor. Asıl sen kimsin. Onurun, haysiyetin varsa oturur konuşuruz" dedi.

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ü 4 kez gören Ayşe Şencan'ı ziyaret etti" desc="Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üzüm üreticisiyle bir araya geldi. CHP lideri burada Atatürk'ü İzmir ve Alaşehir'de 4 kez gören 104 yaşındaki Ayşe Şencan'ı ziyaret etti. Şencan'ın, Kılıçdaroğlu'na çocuklarını sorması üzerine CHP Lideri, 'Oğlan askerde, diğerleri de çalışıyor işlerinde güçlerindeler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/uzum-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kemal-kilicdaroglu-baga-girip-uzum-kesti-2028823/"]

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

-Neden alınterinizin karşılığını alamıyorsunuz? Üzümü 4 liradan alacağım diyen hükümete sesleniyorum. 2 sene önce 6 lira olan üzüm şimdi 4 lira.

 

BÖYLE VİCDANSIZLIK OLUR MU?

-Tütünü yok ettiler. Sıra üzüme geliyor. Mazotu yatlara veriyorsun 1.5 lira, traktöre veriyorsun 5 lira. Böyle vicdansızlık olur mu?

uzum-mitingi

BÖYLE BİR ADALETSİZLİĞİ KABUL EDECEK MİSİNİZ?

- İthalatçı, dağıtıcı, aracı kazanıyor da neden üretici alınterinin karşılığını alamıyor? Böyle bir adaletsizliği kimsenin vicdanı kabul etmez. Böyle bir adaletsizliği kabul edecek misiniz? Ben başkaları gibi değilim. Hesabını kitabını yaparım, öyle söz veririm.

-Devletin çiftçi ile rekabeti vicdana sığar mı? Devletin çiftçi ile rekabet etmesi olamaz.  Milli gelirin en az %1’i oranında çiftçiye destek verilir der bu kanun. Peki bu destek veriliyor mu?

-Alınterinizin her damlasının hakkını vereceğim. Ben bu milletin ahlakına güveniyorum. Sen bu milletin alınterini çalarsan bu millet sana cevabını verecektir.

ÜZÜM ÜRETİCİ İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Üzüm konusunda ne yapacağız?

1- Gerçekçi maliyet hesabı üzerine makul kar koyacağız. Üzüm alım fiyatı 1 yıl önce açıklanacak

2- TARİŞ çiftçinin kara gün dostu olmak zorundadır. TARİŞ'İ güçlendireceğiz her türlü desteği vereceğiz.

miting-uzum

MEYDAN OKUYORUM

3- Tarım Kanunu 21. Madde, "milli Gelirin yüzde 1'i oranında teşvik verilir" diyor. Yüzde 1 8 milyar dolar. Çiftçi başına hükümetten 40 bin lira alacağınız var. Meydan okuyorum. Başbakansa başbakan, AKP Genel başkanıysa AKP Genel başkanı.  Çiftçinin hakkını savunmak için çiftçiye bu parayı ödedin mi ödemedin mi? Ödedim diyorsan karşıma çıkarsın.
Sen 15 yılda Londra'daki sermayedara 247 milyar dolar faiz ödedin. Ama milyonlarca çiftçiye 8 milyar dolar ödemezsin.  Yürekleri varsa gelsinler çiftçinin önünde konuşalım.

-Bir şey daha yapacağız. Bankalardaki faizlerinizi sileceğiz. Lisanslı depoculuğu getireceğiz.Ürünü teslim ettiğinde parasını alacak. Üzüm üreticisi için kooperatif bankası kurulacak.

ÇİFTÇİ UÇAK, SARAY İSTEMİYOR

Ankara'daki beylere sesleniyorum. Saray'a para var. Yetmedi, 350 odalı yazlık saraya da para var. Uçaklara para var. Çiftçiye gelince para yok.Diğerlerine gelince yanıldım dersin. Çiftçi kardeşim siz yanıltmazsınız çünkü üretirsiniz. Siz memleketini seviyorsanız da onda. Çiftçi uçak, saray istemiyor. Üzüm fiyatı 6 lira olsun istiyor.

ASIL SEN KİMSİN?

İşin özeti. Ülkemizi bayrağımızı seviyoruz.  Terör yoktu şimdi 3 terör örgütü çıktı. CHP iktidarında terörü bitireceğiz dedik. Bana "sen kimsin" diyor. Asıl sen kimsin. Onurun, haysiyetin varsa oturur konuşuruz.