31 Ağustos’a denk gelen arefe günü ile başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına ilişkin bugün açıklamalar ardı ardına geldi.

Ankara’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, tatilin süresi ile ilgili Salı günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu’nu gösterdi. Başbakan “Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapılır” dedi. Yıldırım “Konuyu Salı günü Bakanlar Kurulu’nda değerlendireceğiz. Orada bir karar vereceğiz. Toplumun bir kesimi ‘çalışmaya devam edeceğiz’ diyor, bir kesim de ‘tatile devam edelim’ diyor. Artısı eksisini ele alacağız. Benim bu konuda şahsi fikrim olmaz” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Sozcu.com.tr bayram tatili konusunda milyonların sözcüsü oldu" desc="Sozcu.com.tr bayram tatili konusunu hafta başından beri özenle takip etti. 4, 6 ve 10 günlük tatil ihtimallerini okuyucuya anlattı. Belirsizlik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla son buldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kap-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/sozcu-com-tr-bayram-tatili-konusunda-milyonlarin-sozcusu-oldu-1969153/"]

CUMHURBAŞKANI “10 GÜN” DEDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu açıklamanın hemen ardından İstanbul’da gazetecilere verdiği ‘bayram tatili kaç gün olacak’ sorusuna verdiği yanıtta “Hükümet 10 günü gündemine aldı. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” dedi.

Erdoğan, "Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette. Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

26 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK 5 EYLÜL'DE BİTECEK


Salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da işaret ettiği gibi bayram tatili süresi 10 güne çıkarılırsa, 26 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında Türkiye tatile çıkacak. Yani bayram tatili 5 gün erkene alınacak.

EKONOMİ BAKANI UZUN TATİLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


Konuyla ilgili olarak daha önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da açıklama yapmıştı. Bakan Zeybekci, “Ülke olarak tatilden çok üretmeye ihtiyacımız var. Ancak alınan karara saygı duyarız” derken, Numan Kurtulmuş konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini söylemişti.