RİZE’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 60 yaş üstü kadınlara yönelik açılan resim, sepet örücülüğü ve dikiş-nakış kursunu tamamlayan 15 kadın sergi açtı. Sergide en çok ilgiyi, dikiş-nakış kursunu tamamlayan 74 yaşındaki Saadet Muaciroğlu gördü.
İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile davetliler katıldı. Kurdele kesimi ardından sergiyi gezen Vali Bektaş, el emeği göz nuru çalışmalar yaptıklarını söylediği kadınları kutladı.
74 YAŞINDAKİ KADINA BÜYÜK İLGİ
Dikiş-nakış kursunu tamamlayan 3 çocuk ve 5 torun sahibi 74 yaşındaki Saadet Muaciroğlu kursta en çok ilgiyi gören isim oldu. Nakış yapan Saadet nine hünerlerini sergiledi. Evde yalnız kaldığını ve sıkıldığı için kursa katıldığını anlatan Saadet Muaciroğlu, "Kız torunlarım var. Onlara çeyiz hazırlayacağım" dedi, gençlere kurslara katılma çağrısında bulundu.
"KADINLAR GELİP ÜRETSİN"
Sepet örücülüğü kursunu tamamlayan 67 yaşındaki 3 çocuk 8 torun sahibi Emine Öztürk de, "Çok güzel şeyler yaptım. Ortaya güzel eserler çıktı. Önceleri evde oturuyordum. Şimdi artık eğleniyorum" dedi. Resim kursuna katılan 70 yaşındaki Melek Sümer ise, "Emsalim olan kadınlara sesleniyorum; öğrenmek zor değil. Evde televizyon başında vakit öldürmesinler. Gelsinler, kurslara katılsınlar ve üretsinler" diye konuştu.  Resim öğretmeni Arzu Arslan da kadınlara seslendi, "Evde boş durmaktansa böyle kurslara katılsınlar" çağrısı yaptı.