ABD'li boya üreticisi PPG Industries, Hollandalı Akzo Nobel'e yaptığı satın alma teklifini 29 milyan dolara (104 milyar lira) yükseltti.

Verdikleri teklifin 'son fiyat' olduğunu açıklayan PPG CEO'su Michael McGarry, 'Artık top onlarda; bir durum değerlendirmesi yapıp bizimle masaya oturmaları, onlar için en iyi seçim olacaktır' dedi. McGarry'ye göre, Akzo Nobel yönetiminin yapılan bu son teklif sonrası göstereceği bir mazeret kalmadı.

PPG'nin internet sitesinden yapılan, 'PPG, Akzo Nobel'e, her iki şirketin ortaklarına belirli değerleri yaratmayı öngören nitelikte bir revize teklifi Akzo Nobel'e sundu' başlıklı açıklamasına göre, teklif sahibi şirketin küresel ölçekte 45 bin çalışanı bulunuyor.

Bursa'da da, otomotiv boyaları ve inşaat kimyasalları üreten bir fabrikası bulunan PPG'nin yaklaşık 1,000 işçisi Akzo Nobel'in merkezinin bulunduğu Hollanda'da, 14 bin kişi de Avrupa'nın diğer ülkeleriyle Ortadoğu ve Afrika'daki fabrikalarında çalışıyor.

PPG'nin tüm dünyadaki 150 fabrikasının 45 tanesi 15 Avrupa ülkesinde bulunuyor. Şirket, Hollanda'daki Tiel, Delfzijl, Amsterdam, Uithoorn ve Den Bosch fabrikalarıyla faaliyet gösteriyor.

DHA