AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Ben vatandaşımızın her halükarda sağ duyuyla, sezgileriyle, mutlaka 'Evet' yönünde tercih kullanacağına inanıyorum. Ama vatandaşımızın tercihi 'Evet' veya 'Hayır' bizim başımızın üstündedir" dedi.
Milletvekili Taner Yıldız, Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve il yöneticileriyle birlikte Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yıldız, 16 Nisan’da yapılacak referandumda 'Evet' ve 'Hayır' oylarının vatandaşın tercihi olacağını söyleyerek şöyle dedi:
"Büyüyen, ilerleyen ve gelişen Türkiye’nin düzlem ve yerinde kalan bir anayasası olmaz. Her sektörde ilerleyeceksiniz ama darbelerle sizi geri götüren yapıyı yerinde tutacaksınız. Ben vatandaşımızın her halükarda sağ duyuyla, sezgileriyle, mutlaka 'Evet' yönünde tercih kullanacağına inanıyorum. Ama vatandaşımızın tercihi 'Evet' veya 'Hayır' bizim başımızın üstündedir. AK Parti siyasetinin ve yaptığımız doğruların sonucunda biz bunu gördük. Biz vatandaşımıza güveniyoruz. Her zaman olduğu gibi sezgilerine güveniyoruz. Ama 'Evet' veya 'Hayır' her ikisi de bizim için vatandaşımızın tercihidir diyoruz. 'Hayır' verecekler de vardır, 'Evet' verecekler de vardır. Biz gelişen Türkiye’nin büyüyen ve gelişen anayasasıyla beraber 'Evet' tercihini kullanacağına inanıyoruz.”
NORVEÇ'İN TÜRK SUBAYLARIN SIĞINMA TALEBİNİ KABUL ETMESİ
15 Temmuz darbe girişimi ardından Türkiye'ye dönmeleri istenen NATO'da görevli 4 Türk subayı ve 1 askeri ateşinin Norveç'e sığınma taleplerinin kabul edilmesini de değerlendiren Yıldız, FETÖ'nün terör örgütü olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
"Uluslararası arenada da aynı şekilde terör örgütü olarak tanınmalıdır FETÖ. Bir ülkenin demokratik haklarına, o ülkede bulunan vatandaşların tercihlerine yapılan müdahale yalnızca bir darbe girişimiyle kalmamış aynı zamanda ülkemizde kaos oluşturmak, karmaşa çıkartmak ve sınırlarının bütünlüğüyle alakalı konuları tartışıyor hale getirmek gibi son derece ağır konulara girmişlerdir. O yüzden Norveç’in böyle bir kabul girişimi uluslararası terör örgütleriyle yapılan mücadeleye olacak önemli bir darbe olarak görüyorum. Mutlaka bu yanlışlardan dönülecektir" dedi.

 

DHA