KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Bilecik'te kadınlara 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Avcı, "Türkiye 15 yıldır istikrarlı bir hükümet tarafından idare ediliyor. Bu yeni düzenleme, bu istikrarın garanti altına alınmasına yöneliktir" dedi.
Bakan Nabi Avcı ile Ak Parti Ankara Milletvekili eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Kadınlar soruyor' adlı yemekli toplantıya katıldı. Kadınlara 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan bakan Avcı, yeni sistemin istikrarı garanti altına alacağını söyledi. Avcı şöyle konuştu:
"Türkiye 15 yıldır istikrarlı bir hükümet tarafından idare ediliyor. Bu yeni düzenleme, bu istikrarın garanti altına alınmasına yöneliktir. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan belirsizliğin Türkiye'ye nelere mal olduğunu, hepimizin nasıl bir karamsarlık içine düştüğünü tüm Türkiye olarak ve o tarihte 7 Haziran seçimlerinde farklı oy kullananların bile 8 Haziran sabahı 'Keşke şu seçim yenilense de yeniden oy kullansak' dediklerini ve sonra çok şükür 1 Kasım'da tekrar her şey toparlanıp istikrarın yeniden geldiğini hatırlıyorsunuz. Bu referandumun en önemli belirleyicisi aynı zamanda Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getirmek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 5 yıllık istikrar dönemlerini 5 yıllık istikrarın garantisinin sağlanmasıdır, işin özü budur. Bunu da en iyi kadınlar bilir. Lütfen bunu komşularınıza, burada bulunmayan hanım kardeşlerimize tane, tane anlatınız. Bunun anlatılmasına ihtiyaç var."
Bakan Avcı konuşmasının sonunda toplantıya katılan kadınların yönelttiği çeşitli soruları yanıtladı.

DHA