GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Suriye’deki katliamı ve vahşeti gördüğümüz zaman insan, insanlığından utanıyor. Olabilir mi diye düşündük, rüyadır diye düşündük ama maalesef gerçekmiş dün atılan kimyasal bombalar" dedi.
Partisinin Halk oylaması çalışmaları için kentte bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Cumhuriyet Tesisleri'nde düzenlenen gençlerle istişare toplantısına katıldı. Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve gençlerin katıldığı toplantıda konuşan Bakan Çelik, İdlib’te yaşanan kimyasal saldırının bir rüya olduğunu düşünmek istediklerini ama maalesef gerçek olduğunu gördüklerinde insanlıklarından utandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Oturmuşuz Cumhuriyet tesislerinde ne güzel kahvaltı yapıyoruz. Dün ne patladı İdlib’te kimyasal silah patladı. Allah vermesin burada şöyle bir durumla karşılaşsak bir anda binlerce insanın yok olduğu, yüzlerce insanın aynı anda yok olduğu bir tablodan bahsediyoruz. Yüzlerce çocuk, yüzlerce insan maalesef bu saldırıyla hayatını kaybetti. Bu saldırı sadece Suriye’deki kardeşlere mi hayır değil, bu çağda bu devirde kimyasal silahı kullanan alçaklar tüm insanlığa karşı bunu kullanmışlardır. Bunun baş aktörü de Suriye rejiminin başındaki insandır. Suriye rejiminin başındaki insanı da orada oturtmaya gayret edenler ve orada tutmaya çalışanlar bu kimyasal saldırı da ölenlerin katillerin ortaklarıdır. Yalnız katil o bombaları atanlar değil ona bu imkanları sağlayanlar ve ona bu atmosferi oluşturanlar da bu kimyasal saldırının ortağıdırlar. Sözde medeni olanlar, medeniyet geldiği zaman, insan hakları geldiği zaman nutuk atanlar aslında bu bölgeye bu coğrafyaya kimyasal bir gelecek vaat ediyorlar. Kimyasal bir gelecek vaat ediyorlar ne korkunç bir tablodur. Bunlar medeni, sözüm ona çağdaş kimse kimseyi aldatmasın medeniyetin tohumları burada ekilmiştir. Medeniyetin, merhametin ve şefkatin ne olduğunu bu coğrafyada yaşayan 80 milyon insan çok iyi biliyor. O mağdur ve mazlum insanlar Suriyeli 500 bin kişi var ve Şanlıurfa’da sıkıntı yaşıyor. Ama şimdi kimyasalın atıldığı yerdeki insanlar nereye gidecekler, kime başvuracaklar, kime sığınacaklar, kime dertlerini anlatacaklar, kime gözyaşlarını dökecekler. Bu merhametsiz dünyada sözüm ona tek başına milli gelirleri 50-60 bin dolar olup kağıttan, paradan başka bir şey görmeyen bu alçaklar karşısında merhamet diye kucağını açacak kim var İşte bu ülke var bu aziz ülke var. Onun için sıkıntılarımız ve zorluklarımız var bu doğrudur bu katliamı ve vahşeti gördüğümüz zaman insan, insanlığından utanıyor olabilir mi diye düşündük, rüyadır diye düşündük ama maalesef gerçekmiş dün atılan kimyasal bombalar."
Türkiye üzerinde masa başında büyük oyunların oynandığını ve buna karşı gençlerin dikkatli olması gerektiğini anlatıp havadan bombalamalar oyunu oynandığını söyleyen Bakan Çelik, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"Bölgemizde masa başında büyük oyunlar oynanıyor. Havadan bombalamalar oyunu oynanıyor. Neticesinde Türkiye için çok iyi şeyler düşünmediklerini bilmenizi istiyorum. Onun için birlik beraberlik ve dayanışma son derece önemlidir. Saflarımızı daha da sıklaştırmak durumundayız. Topyekun durmak ve cevap vermek durumundayız. Emperyalizme hayır demek durumundayız. Ey sömürücüler bizim kapımızda size ekmek yok demek durumundayız. Ey merhametsizler biz sizlerle bir olamayız demek durumundayız. Mazlumun, mağdurun, çaresiz, insanlığın yanındayız diyeceğiz ve bunu birlikte seslendireceğiz. Bu sesi birlikte yükselteceğiz. Bu geleceğin gerçekleşmemesi için Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyenler her türlü senaryoyu ortaya koydular. Birinci hedefleri Türkiye’yi bölüp parçalayıp hazır lokma haline getirmek, ikinci hedefleri ise bu ülkenin istikrarını sağlayan güçlü lider Tayip Erdoğan’ı işin başından çekip al aşağı etmek. Her şeyi denediniz. Utanmadan sıkılmadan ameliyat olacağı gün devletin önemli kurumlarına operasyon yaptılar çökertmek için belki ameliyat çıkışında kendisini derdest etme hesapları yaptılar sıkılmadan utanmadan. Utanmadan sıkılmadan jetlerle devletin kurumlarını ve bizzat Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmak için ekipler kurdular gönderdiler. Marmaris’te yaşananları hepiniz ibretle izlediniz. Ama milletimiz yıllar sonra doğruyu, güzeli ve hakkı yakaladı. Bütün bu piyonları milletimiz tescil etti ve ortaya çıkardı.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Çelik, gençlerin sorun ve taleplerini dinledi.

DHA