"CESARETİNİZ VARSA ÖZERKLİKTEN BAHSEDİN"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında geldiği Turgutlu İlçesi'nde Altay Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Halk oylamasında 'Evet' oyu için vatandaştan destek isteyen Bakan Soylu'ya AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, AK Parti Manisa il Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ve MHP Turgutlu İlçe Başkanı Orhan Sayar eşlik etti. 
Burada düzenlenen mitingde konuşan Bakan Soylu, "Güvenlik güçleri her yerde mücadele içerisinde, sadece 780 bin kilometrekarenin içerisinde değil bu ülkeye tehdit içeren her noktada. Bütün sistemimizi bu konudaki politikamızı değiştirdik, yılanın başı neredeyse ezeceğiz. Şu kadar yüreğinizde cesaretiniz varsa hadi bugün özerklikten bahsedin de alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü. Ülkemizi bölmeye çalışanlara, insanımıza acı vermeye çalışanlara, ciğerparelerimizi şehit edenlere, bu ülkenin insanlarının gücünü azaltmaya çalışanları tarihe gömmezsek namerdiz" diye konuştu. 
"SENİN HUKUKUNU SAVUNUYORUM"
Deniz Baykal'ı eleştiren ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözleriyle ilgili de konuşan Bakan Soylu, "Ne kadar insan kendini saklarsa saklasın bir gün gelir kendi kimliğini ve kişiliğini böyle ortaya koyar. Hakikaten yazıklar olsun. Üzülerek söylemek istiyorum, bir kişi siyasi hayatının finalini bu tip aymazlıkla bitirmemelidir. Çok net ve açıktır. Öteki Konya milletvekilini söylemiyorum. Bir eblehten ne bekleyebilirsiniz ki, hiçbir şey bekleyemezsiniz. Ben olacağım Yunan gavuru, düşman; 'Evet' verenleri nereye, İzmir'e, Ege Denizi'ne dökeceksiniz. Bu çok edepsizliktir. Eğer bu adam hala siyasi hayatta bulunacak ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapacaksa aynısı Deniz Baykal için de geçerlidir. Demek ki ben boşuna kendimi yoruyorum. Ben bu kampanya başladı başlayalı senin hukukunu savunuyorum. Nasıl kaset kumpasıyla götürüldüğünü, nasıl FETÖ'cülerin sana kaset kumpası yaptığını, senin kaset kumpasıyla beraber kimlerle iş birliği içerisinde partinin başından götürüldüğünü anlatmaya çalışıyorum. Demek ki bizimkisi boşuna hamallıkmış, hiç gerek yokmuş, ne hukuktan, ne adaletten, ne insanlıktan öyle mi Bizim, topraklarımızı işgal eden Yunanlılar gibi bir muameleye muhatap olmamız lazım gelirmiş. Bu tuzun koktuğu yerdir. Başka bir şey değildir" dedi.
16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemine değinen Bakan Soylu, "Biz 16 Nisan'a niçin gidiyoruz biliyor musunuz, 'patron millettir' demek için. Bu kadar açık ve net" ifadelerini kullandı. Bakan Soylu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"15 Temmuz'da Marmaris'te uçağının inip inmeyeceğini bilmeden Allah'a teslim olan ve millet iradesiyle beraber yürümeye çalışan bir liderimiz var. Belki bugün dünyanın en çok ihtiyaç olduğu konulardan bir tanesi güçlü liderliktir. Bizim güçlü bir liderimiz var. Bu millet ne yapacağını çok iyi bilir. 300 yıldır bugünleri bekliyoruz, artık duraklama dönemi bitti. Yeni nesil Avrupa'ya ve dünyaya Türk'ün şefkatini ve gücünü gösterecektir. Bunlar halkın sözcülerinden korkuyorlar. Tek adam dedikleri kim, tek adam dedikleri millet. Milletten korkuyorlar bunlar." 
Bakan Soylu konuşmasının ardından Turgutlu'dan ayrıldı.
Doğan ÇİZMECİTuncel YILMAZ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

DHA