İÇİŞLERİ Baküno Süleyman Soylu, "Niye Kılıçdaroğlu bugün FETÖ ile beraber Ya korkuyor, ya ortak, veya da esiri. Üçünden birisi" dedi.
Bakan Soylu, referandumda 'evet' propagandası için Ankara'dan uçakla Zonguldak Havalimanı'na geldi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı ve partililer tarafından karşılanan Bakan Soylu, Çaycuma İlçesi'nde Kent Meydanı'nda halka hitap etti. Bakan Soylu, "Tarihi bir kararın arifesindeyiz hep birlikte. Bu ülkede yıllardan beri bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bize diyorlar ki: Siz bu ülkeyi yönetemezsiniz. 1960 darbesini yaptık, başbakanınızı astık, akıllanmadınız mı 1971 muhtırasını yaptık, akıllanmadınız mı Bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. 'Bir profesör ile bir çoban aynı olur mu' diyerek bizi değersizleştirmeye çalışıyorlar. 16 Nisan, 'Bu milletin yılardan beri çektiği sıkıntılara karşı bu ülkenin sahibi millettir, bu vatanın sahibi millettir' diyeceğimiz bir oylamadır" dedi.
TERÖRLE MÜCADELE
Terörle mücadeleye değinen Bakan Soylu, "Bugün askerimiz, polisimiz jandarmamız, korucumuz, aslanlarımız ay yıldızlı bayrakla her yerde onların peşinden koşuyor, onlar da fare gibi kaçıyor. Daha yeni başladık. Kandil'den havlayanlara, it gibi havlayanlara sesleniyorum: Canınızın kıymetini biliyorsanız oradan sıvışın. Bu millete ödettiklerinizin bütün maliyetini size ödetmezsek namerdiz" diye konuştu.
'ONLARA CAN SUYU TAŞIMANIN GEREĞİ NEDİR'
Anayasa değişikliği için MHP ile uzlaştıklarını söyleyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:
"Peki Kılıçdaroğlu kiminle uzlaştı Gelirken yine istihbarat raporlarını okudum. Kandil'den, 'Evet çıkarsa biz bittik' diyorlar. Bu kış gününde bin tane sığınaklarını tahrip ettik. İnançla, siyasi iradeyle, kararlılıkla. Operasyonlarda onlarla beraber olduk. 'Bu fitneyi, bu kötülüğü Türkiye'den söküp atacağız' dedik. Şimdi onlara can suyu taşımanın gereği nedir Şimdi onlarla beraber bu meseleyi yürütmenin gereği nedir Geçen akşam gece uçağa bindik Diyarbakır'a gittik. Oradan Lice'ye gittik. Oraya bizden sonra HDP milletvekilleri gitmiş, 'Operasyonu bitirin' demişler. Biz orada 60 teröristi etkisiz hale getirdik. Şimdi o operasyonlar durdurulursa o evlatlarımız bir daha nasıl teröristlerle mücadele ederler. Biz şehitlerimizin sorumluluğunu yaşıyoruz. Biz medeniyetimizin ve tarihimizin sorumluluğu yaşıyoruz. Biz geleceğimizin sorumluluğunu yaşıyoruz. Sadece bugünün siyasetini yapmıyoruz."
'KILIÇDAROĞLU NİYE FETÖ İLE BERABER'
FETÖ ile mücadele konusunda da CHP'yi eleştiren Bakan Soylu, "Niye Kılıçdaroğlu bugün FETÖ ile beraber Ya korkuyor, ya ortak, veya da esiri. Üçünden birisi. Bunun başka bir anlamı yoktur ama bu memleket bizim. Bu oyunları biz ciddi bir şekilde ortaya koymazsak, bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı, kıymetli cumhurbaşkanımızı onlardan farklı kılan budur. Memleketi için bir tehlikeyi gördüğü andan itibaren milletin iradesiyle beraber sonucunu düşünmeden, siyasi hesabını yapmadan, sadece ülkemizin ve milletimizin geleceğinin hesabını yaparak adım atmasıdır. Bugün milletinin gönlünde olmasının, yaklaşık 15 yıldır oyunu 34'den 52'ye yükseltmesinin temelindeki sebep de tam anlamıyla bundandır" dedi.

 

 

DHA