EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekçi, referandum çalışmaları kapsamında Aydın'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirip, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'a gelmiş. Burada 18 maddenin içinde olmayan bir şey söylemiş. 'Bir sabah kalkacaksınız, muhtarlığının elinizden gitmiş olacak' demiş. Ya böyle bir şey yok ki, maddede. Sen kimi kandırıyorsun Bir adam durduğu yerde tek ayaküstüne kırk yalan söyler mi Benim muhtarlarım buna inanmaz. Çünkü böyle bir şey yok. Biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu durdursun" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Aydın'ı ziyaret etti. Zeybekçi'nin ilk durağı, Söke İlçesi oldu. Söke Öğretmenevi'nde Zeybekçi'yi, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Aydın İl Başkanı Ömer Özemen, AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve muhtarlar karşıladı.
STK temsilcileri ve muhtarlardan referandumda evet oyu kullanmalarını isteyen Bakan Zeybekci, "Meclisten milletvekillerinin çoğunluğunun oyuyla 18 madde geçti. Ama muhalefet hayır deyin diye diretiyor. Peki, neden Dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'a gelmiş. Burada 18 maddenin içinde olmayan bir şey söylemiş. 'Bir sabah kalkacaksınız, muhtarlığının elinizden gitmiş olacak' demiş. Ya böyle bir şey yok ki, maddede. Sen kimi kandırıyorsun Bir adam durduğu yerde tek ayaküstüne kırk yalan söyler mi Benim muhtarlarım buna inanmaz. Çünkü böyle bir şey yok. Biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu durdursun" dedi.
"PARTİLERE OY VERMEYECEKSİNİZ"
Açıklamalarını sürdüren Bakan Zeybekçi, "Biz bölge olarak aynı toprakların çocuğuyuz. Doğamızla birbirimize benzeriz. Üzülürken de sevinirken de birbirimize çok benzeriz. Menderes havzası ve Ege birbirine öyle karıştı ki ayırmak mümkün değildir. Türkiye dünya ekonomisinde 16'ıncı sırada, Avrupa da ise 6'ıncı sırada yer alıyor. Son yıllarda özelikle 2013 yılından sonra ülkemiz büyük ilerleme kaydetti. 16 Nisan'daki referandum ise bir parti meselesi değildir. Hatta AK Parti veya CHP, MHP meselesi hiç değildir. Partilere oy vermeyeceksiniz. Ülkenin refahı için oyunuzu kullanacaksınız. Bu nedenle muhtarlara ve STK temsilcilerine büyük iş düşmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan öyle bir lider ki, önceden gelen tüm tehlikeleri sezerek her zaman üstesinden gelmesini bildi" diye konuştu.
GERMENCİK'TE AÇILIŞA KATILDI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Söke'den sonraki durağı Germencik İlçesi oldu. Zeybekçi burada, mehteran takımıyla karşıladı. Bakan Zeybekçi, AK Parti İlçe Başkanlığı'nın kentteki yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Partililer ve vatandaşlar, Zeybekçi'ye ilgi gösterdi.

DHA