Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde ilk kez düzenlenecek Bodrum TRExtrem Offroad Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü (BHMSK) tarafından Çağdaş Holding A.Ş. ve Kule Rock City ana sponsorluğunda 24-26 Mart arasında kentte ilk kez Bodrum TR-Extrem Offroad Festivali düzenlenecek. Festival için Kızılağaç Mevkii'nde hazırlanan 'ATV-UTV' parkurunda yarış öncesinde basın toplantısı düzenlendi. TR-Extrem grubu yöneticisi ve Kule Extrem Team yarışçısı Atilla Serttaş, Bodrum TR-Extrem Offroad Festivali'nin ana sponsorluğunu üstlenen Çağdaş Holding A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu ve parkurda antrenman yapan sporcular toplantıya katıldı. 25 ilden 100'ün üzerinde yarışçının katılması beklenen etkinlik, 24 Mart Cumartesi günü Bodrum Belediye Meydanı'ndan verilecek startla başlayacak. Yarışlar 2 gün boyunca Kızılağaç Arena Motosiklet Parkuru'nda sürecek. Yarışta, ATV ve UTV'ler 16 tur, motosikletler ise 10 tur yapacak. Yarışlarda kadın ve çocuk sporcular da yarışacak.

Yarışların festival havasında gerçekleştirileceğini belirten TR-Extrem grubu yöneticisi ve Kule Extrem Team yarışçısı Atilla Serttaş, Bodrum'un kış turizmine katkıda bulunmayı ve bu yarışı trofe haline getirmeyi hedefliyoruz. Böylece Bodrum'u motor tutkunlarının buluşma noktası haline getirmek için önemli bir adım atmış olacağız. Yarışlar için hazırlanan parkur Türkiye'nin ilk ve en iyi ATV-UTV parkuru oldu. Bodrum'da Türkiye Extrem üst markasıyla bir spor grubu kuruldu. Bu grubun oluşumunda Bodrum Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Ticaret Odası, Halikarnas Motor Sporları Kulübü'nün katkısı var. Burada ATV, UTV, motokros ve süper motor yarışları yapılacak. Bu seneki yarışlar federasyondan bağımsız olarak, özel mahalli yarış şeklinde gerçekleştirilecek. Amacımız, sponsor olan firmalarla birlikte bu yarışları devam ettirmek. Bunun için de Bodrum halkının desteğini istiyoruz dedi.

Çağdaş Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar ise, 30 yıldır Bodrum'da iş yapan bir firma olduklarını hatırlatarak, Çağdaş Holding olarak eğitime ve spora çok destek veriyoruz. Böyle güzel bir etkinlikte ön planda olmak bizi çok mutlu etti. Amacımız, kış turizmini Bodrum'da mümkün olduğunca hareketlendirmek ve kısa yaz dönemini mümkün olduğunca 12 aya çıkarabilmek. Sporla bunu desteklemek çok güzel. Buraya birçok katılımcı gelecek. Biz de elimizden geleni yapıyoruz diye konuştu.

Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu ise ilçenin ülke ortalamasının üzerinde bir parkura sahip olduğunu belirterek, Yorucu ama zevkli bir yarış olacak. En son yarışımıza 232 kişi katılmıştı. Türkiye rekoru kırmıştık. Burada sayıdan çok niteliğe önem veriyoruz. Bu organizasyon ilk kez yapılıyor. 100 sporcunun katılmasını bekliyoruz şeklinde konuştu.

Bodrum'dan ilk kez yarışlara katılan 12 yaşındaki Kaya Köksal, yaşıtlarını motor sporları konusunda cesaretlendirerek, Parkurumuz çok güzel oldu. Bodrum'da yaşayan herkese bu spora başlamalarını tavsiye ediyorum ifadelerini kullandı.

Yarışlara katılacak kadın sporcu Gökçen Kabaş ise Heyecanlıyız. Güzel bir yarış olacak dedi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- Basın açıklamasından görüntü

- Parkurdan görüntü

HABER NİLÜFER DEMİR - KAMERA BODRUM (MUĞLA), (DHA)

 

DHA