– CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili yaptığı açıklamada “Şu anda bir referandum değil. Cumhuriyeti bize sorgulatıyorlar. 16 Nisan'da demokratik Cumhuriyet'e devam mı, tek bir kişinin iktidarına başlıyor muyuz Bunu soruyorlar. Biz şu anda tek adama Türkiye'nin tapusunu veriyoruz' Bu kabul edilebilir bir şey midir” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak ve Seyit Torun, 16 Nisan’da yapılacak referandum için partisinin başlattığı kampanya kapsamında Samsun’a geldi. İlçelerde gerçekleştirecekleri programlar öncesi CHP Samsun İl Başkanlığı binasında basın toplantısına katıldı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, CHP Parti Meclis Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ile partililerin katıldığı toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda bir referandum değil. Cumhuriyeti bize sorgulatıyorlar. Yani 16 Nisan'da demokratik Cumhuriyet'e devam mı, tek bir kişinin iktidarına başlıyor muyuz Bunu soruyorlar. Yani rejim değişikliğine gidilip bir soru getiriliyor önümüze ve biz bunu sıradan bir referandum olarak görmüyoruz. Cumhuriyet 1923'te kuruldu üzerinden 94 yıl geçti ve bugün bizim önümüze diyorlar ki 'Cumhuriyeti bir tarafa bırakın. Biz şu anda tek adama Türkiye'nin tapusunu veriyoruz' Bu kabul edilebilir bir şey midir Bunu kabul edebilir miyiz Mevcut iktidar ve Sayın Cumhurbaşkanı anlatamıyor ve başka yerlere sığınıyor. 'Hayır diyenler terörist. Hayır diyenler FETÖ’cü. Yani anlatamayan insan saldırır. Kendini ifade etmeyen insan kavga eder. Şu anda biz hem anlatıyoruz. Hem de kavga etmiyoruz. Diyoruz ki, 'evet diyen de' bu ülkenin asli unsurlarıdır. 'Hayır diyen de' biz birlik ve beraberlik içinde o sandığa gideceğiz ve büyük bir farkla hayırı inşallah 16 Nisan'da çıkartacağız” dedi.
BİZ DESTEK VERİYORUZ. BUYRUN ASKIYA ALIN
Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz ile ilgilide açıklamalarda bulunan Çetin Osman Budak, “Böyle krizlerde büyükelçiler çağrılır rota verilecekse verilir. O ülkede eğer büyük bir kriz varsa o ülkede ki büyükelçimizi ülkemize davet ederiz. Bende soruyorum bugüne kadar davet etmediniz Yani onu resmi kanallardan davet edeceksiniz. 'Yaptırım' dediniz. 'Sonuna kadar biz burunlarından fitil fitil getireceğiz' dediniz peki ne getiriyorsunuz Bu soruyu yine tekrar edelim. Biz destek veriyoruz sonuna kadar. Siz ilişkileri askıya alacağınızı söylediniz. Buyurun askıya alın. Destek veriyoruz. Ama İsrail gibi ve Rusya gibi olmasın” diye konuştu.
SEYİT TORUN: BU KADAR BU HALK KANDIRILMAZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, halkın aklıyla oynandığını belirterek, “Bu ülkenin Başbakanı Artvin'de diyor ki, 'İki Başbakan ister misiniz İki Belediye başkanı ister misiniz' halkın aklıyla oynuyor. Sayın Cumhurbaşkanı çıkıyor başka bir şey söylüyor. Aslında anayasayı anlatamıyorlar. Bu anayasa değişikliğini, yeni yapılan anayasayı anlatamıyorlar. Ben broşürlerini inceledim. İnanın üzülüyorum. Ülkem adına üzülüyorum. Bu kadar bu halk kandırılmaz. Bu kadar yalan üst üste söylenmez. Sonuçta bu halk bu gerçeği öğrenecek ve bilecek. Onu yazılı olarak da yazsanız, sözlü olarak da söyleseniz benim yurttaşım, vatandaşım ve halkım bunu mutlaka ve mutlaka gerçeği görecek ve anayasa değişikliğine 16 Nisan'da 'hayır' diyecek. Hep beraber 'hayır' diyeceğiz” dedi.
BÜYÜKELÇİ KONUSUNDA AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz ile ilgilide açıklamalarda bulunan Seyit Torun, “Üzerine durduğumuz konu. Bir Dışişleri Bakanı bir ülkeye gidiyor ve o ülkedeki büyükelçimiz bakanı karşılamıyor. Veya orada olabilecek olan o diplomasiyi kurmuyor. Biz bunu soruyoruz. Bu büyükelçi neredeydi Büyükelçi şu anda nerede görev yapıyor Eğer Hollanda'da değilse nerede görev yapıyor İşi nedir Bunu soruyoruz sadece ve açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

DHA