CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli  Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar  Hakverdi, Şenal Sarıhan, Murat Emir,  Necati Yılmaz, Nihat Yeşil’den oluşan heyet görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yı açlık grevlerinin 61'nci gününde Yüksel Caddesinde ziyaret etti.

AĞBABA: SİZDEN RİCAMIZ SAĞLIĞINIZA ZARAR VERECEK BU EYLEMİ SONLANDIRMANIZ


Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’nin birçok yerinde sizin gibi ihraç edilenler oldu. Bir korku iklimi yaratıldı. Yaptığınız Türkiye’de önemli bir cesareti gösteriyor. Ancak biz hiçbir koşulda insanların hayatını riske edecek veya sağlığını bozacak eylemlerin son bulmasını istiyoruz. İlhan Cihaner, Canikli ile konuştu. Derhal OHAL komisyonunun kurulmasını istediler. Sizden ricamız sizin sağlığınıza zarar verecek bu eylemi sonlandırmanızı istiyoruz. Bu konuda mücadelenizin takipçisi olacağız. Bu örnek olan mücadeleniz sizin gibi düşünmeyen ama ihraç edilenlere de umut ışığı oldu” şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="Hilmi Yarayıcı: Nuriye ve Semih'i tüm dünyaya anlatacağız" desc="CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın işlerini geri istedikleri için başlattıkları açlık grevinde 61. günün dolduğunu belirterek, “Gözümüzün önünde ölüme doğru yürüyorlar. Onların bu cesaretine karşı korku duvarlarını yıkıp direnişin sesini dalga dalga büyütmek insani bir zorunluluktur artık. Biz milletvekilleri olarak bu direnişin sesini kürsüden tüm dünyaya anlatacağız, hükümeti adım atmaya zorlayacak her yolu deneyeceğiz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/nuriye_semih.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/hilmi-yarayici-nuriye-ve-semihi-tum-dunyaya-anlatacagiz-1839887/"]

SARIHAN: MÜCADELENİZE DEVAM ETMEK İÇİN SAĞLIKLI OLMANIZ GEREKİYOR


CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, mücadele etmeleri için sağlıklı olmaları gerektiğini belirterek, “ cezaevlerini tanıyan bir avukat olarak biliyorum ki açlık grevleri orada genelde yapılır. Olanaklar az olduğu için bedenlerini ortaya koyarlar. Mücadelenize devam etmek için sağlıklı olmanız gerekiyor. Gelinen noktada pek çok yerde hassasiyet gelişti” dedi.

ÖZAKÇA: BİZ SADECE İŞİMİZİ İSTEDİK


KHK ile ihraç edilen ilkokul öğretmeni Semih Özakça, bulundukları yerde defalarca polis tarafından gözaltına alındıklarını kaydederek, “ Burada oturmamızın bedelini göze almıştık. Biz sadece işimizi istedik. Bir irade, kararlılık ortaya koyduk. Talebimizin kabul edilmesi için somut bir adım atılmadan açlık grevimizi bitirmeyi düşünmüyoruz. Burada hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu sürecin bize dayattığı bir eylem biçimi olarak duruyor. Bu bizim ile dönme meselemizden çoktan çıktı. Daha somut taleplerin bir an önce gerçekleştirilmesi için bir çığlıktır. Bunca acının, sıkıntının, bedelin sonunda bir kazanım olmadan bırakmayacağız. Söylenecek söz söylemeyenlerde, yani iktidardır. Olumlu veya olumsuz bir adım atmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

GÜLMEN: ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE AÇLIK GREVİ YAPMAK BİZİM AYIBIMIZ DEĞİL


Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen, “ İki eğitimci olarak Ankara’nın göbeğinde açlık grevi yapmamız bizim ayıbımız değil. Çok büyük bir adaletsizlik bizim yaşadığımız. Buna alışılsın istemiyoruz. Bir KHK da ismimizi yazacaklar, yapabilecekleri bir şey. Biz ölmek ya da zarar görmek istemiyoruz. Bize söylenecek sözler bitti” dedi.

DHA