ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde açılan taş bebek yapımı ve süsleme sanatı kursuna katılanlar deniz taşları ve ağaç dallarını el işi süs eşyasına dönüşüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demre'de Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) kapsamında taş bebek yapımı ve süsleme sanatı kursu açıldı. Usta öğretici Selma Ağma'nın verdiği eğitimlere 2'si erkek 14 kursiyer katıldı. Haftada 3 gün ve günde 4 saat olmak üzere toplam 344 saat sürecek kursa katılan kursiyerler deniz kıyısından topladıkları taşlar ve ağaç dallarını işleyip objeler yapıyor.
Taşlar önce boyutlarına göre ayrıştırılıyor ardından tutkalla birleştiriliyor. Birleştirilen taşlar seramik hamuru ile giydiriliyor ve şekil veriliyor. Şekil verilen heykeller ve tablolar 10-15 gün arasında kurutulmaya bırakılıyor. Kuruyan heykel ve tablolar değişik renklerde boyanıyor ve vernikleniyor. Yapılan çalışma sonucu ortaya heykeller, panolar, değişik biblolar çıkıyor.
'EVLERİNİ SÜSLÜYORLAR'
Kurs öğretmeni Selma Ağma, "Bu kursumuzda deniz taşlarını sanata dönüştürüyoruz. Taşlardan heykelcikler, tablolar yapıyoruz. Burada yaptıklarımızla öğrencilerimiz evlerini süslüyor. İleride de aile bütçelerine katkı sağlamayı düşünüyorlar" dedi.
'ARKADAŞLARIMA HEDİYE EDİYORUM'
Kursiyerlerden Nurcan Ağbulut, "Bu kursta taşlara can vermeyi öğrendim. Onlardan çok güzel tablolar, bahçem için, balkonum için, bina için çeşitli güzel tablolar yaptım. Bunları arkadaşlarıma hediye diyorum. Gittiğim her yere porselen veya başka bir şey değil, kendi yaptığım taşlarımdan biblolarımı götürüyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.
'ONLARA CAN VERDİK'
Kursiyerlerden Güllü Bülbül de "Deniz kenarından topladığım taşlar hiçbir şey ifade etmiyordu. Taş olarak topladık. Kursa geldik. Onlara şekil verdik, can verdik. Dans eden kızlar, Noel Baba, panolar, uğur böcekleri yaptık. Evimizi süsledik. Bundan sonra bu yaptığımız işleri satmayı düşünüyoruz. İnşallah pazarlayabiliriz" dedi.

DHA