Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA) ELAZIĞ'da,  Türkiye'nin 5'inci Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇEMATEM)i açıldı. Açılışta konuşan Vali Murat Zorluoğlu, uyuşturucu ve madde bağımlılığının hükümetin öncelikli mücadele alanlarından biri olduğunu belirtirek, "İlimizde de madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile hızlı bir şekilde mücadele etmeye devam ediyoruz" dedi.
Madde bağımlısı çocuklara hizmet veren resim, el işi, müzik, spor gibi aktivitelerle bağımlılıktan kurtulmaları ve becerilerinin geliştirmeleri konusunda yardımcı olan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezleri (ÇEMATEM)'in 5'incisi, Elazığ'da açıldı. Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan ÇEMATEM'in açılışına Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Elazığ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof.Dr. Adnan Seyrek ve kurum çalışanları katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Zorluoğlu, İstanbul, İzmir, Bursa ve Diyarbakır'dan sonra, madde bağımlılığı ile mücadele merkezini illerinde açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirek, "Ben bu merkezin ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta il sağlık müdürümüz olmak üzere herkesi kutluyorum. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı hükümetimizin öncelikli mücadele alanlarından bir tanesidir. Bizde bu çerçevede ilimizde madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile hızlı bir şekilde mücadele etmeye devam ediyoruz. Bir taraftan emniyet ve jandarma yetkilileri uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile mücadele ederken, bir taraftan sağlık çalışanlarımız, Milli eğitim müdürlüğümüzle ile birlikte gerekli eğitim çalışmalarını yürütmektedir" diye konuştu.
Madde bağımlılarının sayısının ülkemizde sürekli arttığına dikkat çeken Elazığ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek ise "Ancak, bunlarda en riskli popülasyon 18 yaş altıdır. Çünkü, ergenlik dönemi bireyin en zayıf olduğu, kötü alışkanlıklara yakalanma riskinin en fazla olduğu dönemdir. Biz bu bireylerin bu yaşta sağlıklı olarak kalmalarını sağlayabilirsek iler ki yıllarda kötü alışkanlıklara yakalanma riski o derece azalacaktır" dedi.

DHA