Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ, (DHA)  KAYSERİ'de FETÖ'nün 'Kayseri ablası' olduğu iddia edilen Aliye Boydak'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 16 sanık hakim karşısına çıktı. Tutuksuz bir sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşma sonunda tutuklu sanıklardan Mehmet Yıldız salıverilirken, diğerlerinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar Ali Koç, Aliye Boydak, Bilal Karakuş, Halit Şeker, Hasan Alkan, İlhan Coşkun, Mahmut Yönem, Mehmet Ortaköylüoğlu, Mehmet Yıldız, Murat Temiz, Tekin Baydemir, Yasin İpek, Yunus Bozkurt, Zafer Çetin ve tutuksuz sanıkr Abdullah Cihan duruşma salonunda, Ömer Armutoğlu ise Ankara Adliyesi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi. Tutuksuz sanıklardan İlknur Özü ise duruşmaya katılmadı. 
Davanın ilk duruşmasında söz alan tutuklu Aliye Boydak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Aliye Boydak ağlayarak yaptığı savunmasında şöyle dedi:
'Ben muhafazakar bir ailenin kızıyım. 60 yıllık hayatımda iyi niyetle yaptığım hayırlardan dolayı yargılanıyorum. Evimde ele geçirilen CD ve kitaplardan dolayı yargılanıyorum. O kitaplar evimde bulunduğu gün bile yasak değildi. Boydak Holding aile şirketidir. Eşim eve ne evrak getirdiyse imzaladım. İlkokul mezunu biri olarak muhtaçlara yardım etmek için büyük çaba gösterdim.  Kapıma gelen herkese yardım ettim. Yaptığımız kermeslerden elde edilen gelirleri çocukların yararı için kullandım. Amerika'da yaşayan oğlumun çantasından çıkan 1 dolar, beni örgüt üyesi yapmaz. Oturmalara ablalık yaptığım iddiaları kesinlikli doğru değil. Oturmalarda birinin bana yönelik 'Aliye Abla hoşgeldin' demesi beni o oturmanın ablası yapmaz. Kayseri oturmaları olarak ifade edilen bu oturmalarda Kuran okuduk. Beni kimseden para toplamadım. Katıldığım oturmalarda benden küçük olanlar 'Aliye Abla' diye seslenirler. Herkesin bana abla demesi beni sohbet imamı yaptı. Ülkemin bölünmez bütünlüğü için hergün dua ederken, terör örgütü üyesi nedeniyle yargılanmak beni kahrediyor.' 
Diğer tutuklu sanıklar da yaptıkları savunmada üzerilerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti tutuklamaya yönelik yaptığı değerlendirme sonundan tutuklu sanıklardan Mehmet Yıldız'ın tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

DHA