HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Genç ilçesi kırsalında bir korucunun şehit olmasının ardından dün akşam partisinin binasına yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Emniyet Müdürlüğü görevini suistimal ediyor, bu partiyi korumak onların görevi" dedi.
HDP binasına dün akşam bir grubun saldırısıyla ilgili bugün parti binasında basın toplantı düzenleyen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, saldırıda emniyet güçlerinin kusuru olduğunu ileri sürdü. Hişyar Özsoy, şunları söyledi:
"Dün saat 22.00 sıralarında parti binamıza saldırı oldu. Camlar kırıldı, maddi hasar var. Cana geleceğine mala gelsin diyoruz. Cam kırılır, yeri doldurulur ancak bu partiye şu ana kadar sadece bu yeni bir durum değil. Fiziki anlamda saldırılar oldu bu partiye. Daha önceki saldırıların da failleri belli değil. Polis, 'biz geldiğimizde içerdeydiler' dedi. Ancak bizim görgü tanıklarından aldığımız ifadeler böyle söylemiyor. Polis önlem almış ama bunlar aralarından sıyrılıp gelmişler. Emniyet Müdürlüğü, görevini suistimal ediyor. Bu partiyi korumak onların görevi."
Basın toplantısının ardından HDP'li Özsoy ve partililer, parti binası önünde bir süre alkışlı protesto gösterisinde bulunduktan sonra dağıldı.

DHA