MERSİN'de yaşamını yitiren Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi 91 yaşındaki Roberto Ferrari sevenlerinin duaları ile son yolcuğuna uğurlandı.
Geçtiğimiz günlerde yaşlılığa bağlı rahatsızlığının ardından kaldırıldığı Sistem Tıp Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren Roberto Ferrari için Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde tören düzenlendi. Törene Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, CHP Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, İstanbul, Hatay, İzmir ve İstanbul Ortodoks ve Katolik kiliselerinin rahipleri ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Hastane morgundan alınan cenazesi kiliseye getirilen Roberto Ferrari için törene katılanlar ve rahipler tarafından dualar edildi. Daha sonra Ferrari’nin cenazesi Adana’ya gönderildi. Buradan havayolu ile İtalya’ya gidecek olan cenaze bu ülkede toprağa verilecek.
Türkiye'de 65 yıldır Hıristiyan cemaate hizmet veren Ferrari Antakya, Trabzon, İskenderun, Adana ve Mersin'deki kiliselerde görev almıştı.

DHA