BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Mansur Salcan'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Ilıcalar Beldesi İçpınar Köyü'ne uğurlandı. Törende konuşurken duygulanan Vali Yavuz Selim Köşger, gözyaşlarına hakim olamadı.
Bingöl Valiliği önünde, evli ve 2 çocuk babası şehit güvenlik korucusu 43 yaşındaki Mansur Salcan için düzenlenen cenaze törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, 49'uncu Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Bayar, güvenlik korucusu ve şehit yakınları ile askeri erkan katıldı.
Şehit cenazesinin alana getirilmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşurken duygulanıp gözyaşı döken Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bugün yine bizim için hüzün günü. Bilmiyorum bu İçpınar Köyü'nün kaçıncı şehidi, Ilıcalar'ın kaçıncı şehidi Toprağa düşen kaçıncı şehit bu Saymıyoruz. Bingöl meydanında, bu toprakların altında sürüngenler için yaşayanlar değil, onların ağa babalarına, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren, İdlib’de kimyasal silahlarla çocukları yakan ağa babalarına ve ülkemizi oralara çevirmeye çalışan emperyalist güçlere Bingöl’den, imanla, kararlılıkla ve cesaretle haykırıyoruz ki, bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Elmalı’dan, Ağaçeli’nden, Sekaran’dan, Bingöl’den yükselen bu sesi dindiremeyeceksiniz. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Allah’ın izni ile bu ezanlar dinmeyecek" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından şehit güvenlik korucusu Mansur Solcan'ı cenazesi, toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi.

 

DHA